Zápas byl hodně těžký, že?
To určitě ano. Po obou stránkách – jak po fyzické, tak po psychické. Bohužel Budějovice to zvládly lépe, ale zápas to byl vyrovnaný.

Dvakrát jste vedli, k bodům to ale nevedlo. Co rozhodlo, že se zápas přiklonil na stranu soupeře?
Asi naše vyloučení. Byli jsme nedisciplinovaní a přesilovky je bohužel dostaly do hry. Je to škoda, jinak jsme hráli celkem dobře.

Za stavu 1:0 jste měl velkou šanci, kterou jste neproměnil. Co se pokazilo?
Jako pokaženou bych jí nenazval. Ale měl jsem si ještě trochu víc do strany potáhnout brankáře. Uspěchal jsem to a bohužel to tam nespadlo.

Utkání by asi více slušela remíza, že?
Nám se teď hodí každý bod. Stačí jednou prohrát a klidně propadnete o tři čtyři místa v tabulce. Nedá se nic dělat. Musíme pracovat dál.

Vzpomněli jste si třeba v kabině na loňskou sezonu, kdy se povedlo v play-off Budějovice vyřadit?
Vůbec ne. Nová sezona, nová výzva. Co bylo, to bylo. Loni jsme je vyřadili 4:1 na zápasy, letos se jsme prohráli oba zápasy. Proto se nejde vůbec na minulou sezonu ohlížet.

Během pauzy jste reprezentoval. Jaké to bylo?
Reprezentace je vždycky super, vždy mě potěší. Navíc tam máme skvělou partu. Během pauzy jsem si tedy neodpočinul. Alespoň včera jsem dostal volno z dopoledního tréninku. Ale zjišťuji, že pět zápasů v šesti dnech není vůbec sranda. Musím to zvládnout.

Dá se porovnat druhá nejvyšší soutěž s juniorským hokejem?
První liga se teď hodně zrychlila, ale ten rozdíl je znát. Když se vrátím z nároďáku, je pořád těžké se vrátit do dospělého hokeje. V dospělém hokeji je na všechno, naopak mládežnický hokej je hodně rozlítaný, nehraje se moc hlavou.

Jan ŠEJHL

Kladno - České Budějovice, tady domácí podržel při úniku Beránka mladý brankář Brízgala.
Hokejové body odjely na jih i s koloběžkou