Šťastnější z odchovanců Kladna tak bude Jaromír Jágr, zatímco oči pro pláč zůstanou chicagskému Michaelu Frolíkovi.

O tipy na to, jak finále dopadne, jsme požádali zástupce několika sportovních odvětví.

Známí borci od ledu nechtěli říct, komu z Kladeňáků by trofej víc přáli, podstatné prý je, že bude v Kladně.

Tomáš Plekanec míní, že Boston vyhraje 4:2. „Mají dobrý systém a výborného brankáře. Chicago ale moc neznám, protože jsme s nimi nehráli, takže nemohu porovnávat," řekl  útočník Montrealu.

Také Vítězslav Bílek, který působí v kazašském Bejbaris Atyrau, věří celku z východu Spojených států. „Má víc  propracovanou obranu, ale jednoduché to mít nebude," uvedl.

Předseda atletů AC Tepo Kladno Jiří Klesnil má jasno. Na výhru Bostonu by vsadil poslední pětku. „Slečinky z Pittsburghu smázli. Bylo to pěkné a jednoznačné. Finále ale bude vyrovnané a v sedmém utkání ho rozhodne Jágr," s jistotou tvrdil.

Sekretář fotbalistů Slavoje Pozdeň Oldřich Štěpánek  to ´Džegrovi´ přeje, úspěchem Bruins si však není jistý. „Oba týmy hrají podobný styl. Mám  tušení, že to udělá Frolík."

Stolní tenista Sokola Jemníky Martin Andrš věří bostonským Medvědům. „Jsou živější, aktivnější a Jarda si to zaslouží," řekl stručně.

Trenér vítěze sdruženého hokejového meziokresního přeboru – Žiliny, Karel Stříbrný to vidí jasně. „Vyhraje Boston, protože má všechny čtyři řady vyrovnané. V Jardovi má mozek, který odvádí i černou práci, a také nejlepšího střelce play-off Krejčího."

Na straně Bruins je také blokař volejbalistů Kladna Jiří Blažek. „V dobrém slova smyslu věřím starému psovi  víc než mladému. Boston se mi líbí víc. Do podrobností nemíním zacházet, abych se do toho nezamotal," prohlásil se smíchem.

O finále se bude živě zajímat také  velký znalec kladenského hokeje, vedoucí týmu nováčka florbalové extraligy Petr Šikola. „Především mám radost, že Stanley Cup přijede do Kladna. Co se týče mých preferencí,  tak bych to přál s ohledem na věk Jaromírovi. Pocitově si myslím, že vyhraje právě Boston. Je v něm větší kolektivní síla."

Severní část Kladenska  zastupuje v anketě předseda fotbalistů Velvar David Vedral. „Nemohu fandit a věřit nikomu jinému než Chicagu, protože jsem tam byl, a v současnosti jsou u mě na návštěvě dva kamarádi z Chicaga. Jardu  Jágra ale mám také rád, protože je velký patriot,"  prohlásil.