Už první zápas těchto týmů byl důležitý. 19. října ho vyhrálo Kladno 2:1, když svým prvním gólem v sezoně rozhodl Švéd Adam Brodecki, jenž od té doby hraje velmi dobře.

Zklamání Motoru umocnila dvě dost vážná zranění hlavních hvězd mužstva – Milan Gulaš spadl na mantinel a zranil se i gólman Dominik Hrachovina.

Ten už v minulém kole nastoupil, také Gulaš už delší dobu hraje a Jihočeši – na rozdíl od Kladna – se snaží oživit kádr příchody nových hráčů. Ze Zlína udělali asi nejžádanějšího prvoligového beka Daniela Gazdu a z Tábora včera přilákali Karla Plášila. Sice třetiligového, ale do loňska extraligového a pořád výborného – vede jasně produktivitu II. ligy.

Motor ale dál spoléhá hlavně na svoje zásadní opory, i když jsou v letech. Pořád perfektní je Lukáš Pech stejně jako Milan Gulaš nebo z Jihlavy hostující Tomáš Čachotský, zřejmě nejnenáviděnější hráč kladenských fanoušků. O to lépe na ČEZ stadionu však hraje… Třetí veterán Michal Vondrka je zraněný stejně jako nejlepší obránce týmu Stuart Percy.

Rytíři dnes po šesté v řadě vyhráli a vyšvihli se do čela ELH // HC Rytíři Kladno - HC Třinec 3:1,  ELH 2012/13, hráno 3.10. 2012. Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec
Jágr, Plekanec, Tlustý, Vejvoda! Kladno nasazuje do boje těžký kalibr

Budějovice jsou pro Kladno zajímavé také několika bývalými trenéry či hráči Rytířů v sestavě. Kouči Jaroslavu Modrému je k ruce David Čermák, v poli pak začal v posledních zápasech bodovat bojovník Jakub Strnad a výbornou kariéru má za sebou také Jakub Valský. Těm se bude v Kladně hrát dobře, znají to tu.

Rytíři se musí zlepšit oproti posledním dvěma duelům. Se Spartou a Vítkovicemi opět dělali laciné chyby při špatném obsazování hráčů. Na Spartě takhle zaplatili druhým a třetím gólem, s Vítkovicemi vyrovnáním na 2:2.

Jinak jsou ale kompletní a odhodláni uspět a odlepit se ze dna. Už před větší návštěvou než v úterý, ta ale nepřekvapila.

Začíná se v 18 hodin.