Honzo, po dvou týdnech jste zpátky v Ústí, co se zvrtlo?

Měl jsem nějaké nabídky i ze zahraničí, ale nakonec jsem se rozhodl pro Kladno. Byli jsme domluvení, že tam půjdu na zkoušku, čekal jsem, že se tam chytím, ale z nějakých důvodů se to nepovedlo. Nechtěl bych to rozebírat, proč to nevyšlo. Chtěl jsem pak zpátky do Ústí a jsem rád, že jsme se tady domluvili. Bylo to rychlé jednání. Jsem spokojený, jak to nakonec dopadlo.

Prozradíte, z jakých zemí jste měl nabídky?

Nechci ty země říkat. Je pravda, že nabídka přišla i z Anglie, ale pro tu jsem se nerozhodoval.

Říkal jste, že chcete nějakou změnu. Stačilo vám těch čtrnáct dní v Kladně?

(úsměv) Sice to bylo jen čtrnáct dní, ale viděl jsem tam nějaké věci, které by mi mohly pomoct. Trénoval s námi Jarda Jágr s Plekancem, tak doufám, že jsem od nich něco okoukal (smích). Viděl jsem, jak se to dělá jinde a rozhodně toho nelituju. Snad se na mě lidi nebudou zlobit, že jsme to zkusil.

Bylo pro vás velkým zážitkem trénovat se slavnou „68"?

Já nejsem ten typ, který by se zbláznil z toho, že vidí Jágra (úsměv). Musím říct, že je to velký rozdíl. Člověk si připadá trapně, když vidí, co dělá s pukem a jak na tréninku dře. Cítil jsem se opravdu zvláštně. Hodně mě překvapilo, jak je strašně rychlý a jakou má fyzičku.

Takže může hrát klidně až do padesáti?

S tou jeho fyzičkou může hrát ještě déle (smích).

Prohodili jste spolu i pár slov?

To vůbec, on jen s námi trénoval a pozoroval hráče.

Když to s Kladnem neklaplo, v Ústí vás přivítali s otevřenou náručí. To potěší, co?

Byl jsem rád, že o mě mělo Ústí zájem. Chtěl jsem změnu, tak jsem to zkusil jinde, a nevyšlo to. Nechci, aby to vypadalo, že jsem v Ústí za trest, vůbec ne. Pojedu dál a budu chtít tu loňskou sezonu vylepšit. Myslím si, že se nám to může povést, protože kádr máme ještě silnější.