Poprvé od 7. října šlo v domácím zápase Kladno do prodloužení. Nezvládlo jej, přestože na ústeckého brankáře Soukupa vyslalo 45 střel, navzdory sedmadvaceti pokusům hostů. „Moc střel od modré ale neprošlo, a když už ano, tak jsme nestáli před brankou," hořekoval po zápase útočník Denis Kindl. Toho s příchodem Martina Procházky a navrátilce Jana Daleckého potkal sešup ze druhé formace do třetí.

„Je pravda, že lajny se rozhodily, ale na to se nemůžeme vymlouvat," uvedl třiadvacetile­tý Kindl.

Trenér Jindřich Lidický zamíchal všemi formacemi, Martin Procházka z první odsunul do druhé Machače, zmiňovaný Kindl se posunul do třetí. A to ještě v sestavě scházeli Račuk, Dvořáček a Strnad. „Pár zápasů ještě potrvá, než si všechno sedne," řekl na tiskové konferenci po prohře kouč Rytířů.

Fauly musí Kladno omezit

Poslední perioda včetně prodloužení nabídla čtyři kladenské dvouminutové tresty, do toho ještě faul, po kterém Severočeši měli výhodu trestného střílení. To naštěstí bývalý kladenský forvard Petr Tenkrát nevyužil. „Před poslední třetinou jsme si řekli, že na Ústí vletíme, ale když máte tolik vyloučených, tak tím nakopnete akorát soupeře," zmínil Kindl. Podle něj se podobný scénář stává Rytířům poměrně často. „Jestli to letos chceme někam dotáhnout, tak musíme tuhle chybu odstranit," zdůraznil.

V kladenské sestavě se poprvé objevila posila ze Sparty Martin Procházka. Šikovný útočník byl na ledě hodně vidět, z Kladenských možná vůbec nejvíc. Připsal si asistenci a obranu Slovanu pravidelně zaměstnával kličkami a chytrými nahrávkami. Svého nového parťáka chválil také Kindl, který s ním nastupoval v přesilovkové formaci: „Má šikovné ruce, navíc si myslím, že jsme do druhé přesilovky potřebovali útočníka praváka. Určitě bude přínosem."

Kuba patří do NHL

Denisův bratr, obránce Jakub Kindl, se ve středu dočkal povolání zpět do hlavního týmu Detroitu Red Wings. V letošní sezoně však v NHL spíš paběrkuje, takže pár zápasů odehrál na farmě v celku AHL Grand Rapids Griffins. Nabízela se tedy možnost, že by se mohl vrátit zpátky do Evropy. „S bráchou jsem o jeho přeřazení na farmu mluvil, ale podle mě patří do NHL. Má tam smlouvu ještě na příští sezonu," měl v rozhovoru pro Kladenský deník jasno mladší Denis.

Toho do konce základní části čeká ještě pět utkání. Kvůli středeční výhře Českých Budějovic na ledě Třebíče se kladenský náskok na čele WSM ligy snížil na dva body.

Právě na jihu Čech se Kladno příští středu představí, dost možná v rozhodujícím souboji o prvenství v základní části.

Ještě předtím ho čeká sobotní mač v Šumperku. Právě tam odsud Denis Kindl pochází.

Michal Sobotka