Máš nahrávky o nárazník, jó? Okamžitě bych odevzdal výstroj a odebral bych se na pláž do Splitu! To je jen krátký výběr hlášek vybraných z dialogů "Smolyho" a "Valdy". Teď by jim to mohlo společně hrát i na ledě.

Valský se totiž stal čerstvou posilou Slovanu Bratislava v Kontinentální lize, kde podepsal Smoleńák kontrakt nedávno.

Sedmadvacetiletý hráč, který pomohl v končící sezoně k historickému triumfu Liberce v extralize, se se slovenským klubem dohodl na roční smlouvě. Slovan o tom informoval na svém webu.

Valský má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře. V základní části byl s dvaceti góly nejlepším střelcem Bílých Tygrů, ve 46 zápasech si připsal navíc i patnáct asistencí. V play off mu to střílelo méně, dal jediný gól ve finále proti Spartě (ale krásný), přidal šest finálních přihrávek. Liberec opouští po třech letech.

Odchovanec Kladna je již pátým českým hráčem v kádru Slovanu, který i nadále povede Miloš Říha starší. V klubu pokračují obránce Tomáš Kundrátek a útočník Václav Nedorost, v létě Bratislavané angažovali kromě zmíněného Smoleňáka ještě Tomáše Kubalíka. O místo v kádru bude bojovat i dvacetiletý útočník Lukáš Vopelka, který doposud působil ve Švédsku.