Hned z úvodu měli kladenští hokejisté těžký úkol, kdy museli bránit přesilovku Litvínova, ve které mohl otevřít skóre domácí Hübl. Trestuhodně však netrefil odkrytou Cikánkovu bránu. Početní výhoda se však naskytla i Rytířům, navíc rovnou čtyřminutová, ale nevyužili ji. V polovině první třetiny se objevil v další velké šanci Hübl. V přímém souboji s kladenským brankářem zkusil blafák, ale Cikánek se proti němu vyznamenal.

Další příležitost Severočeši nabídli Kladenským při vyloučení domácího Řehoře. A nejlépe si vedl Tůma, který zakončil přesně pod víko a Rytíři šli do vedení. To jim ale dlouho nevydrželo, když po 27 vteřinách z kruhů Cikánka prostřelil Lukeš.

Začátek druhé třetiny přinesl velkou šanci pro Rytíře, kdy se po chybě domácí obrany dostali do úniku Machač se Zikmundem. První jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale domácího brankáře Petráska nedovedl překonat. Záhy měl další šanci Pekr, který pálil ihned po buly. Střela opět skončila jen v náručí Petráska.

Baráž Kladno - Litvínov
Kubík si cení času na ledě i rad od Jágra

S postupujícím časem se dostávali do hry opět více domácí a své kvality musel prokazovat hlavně Cikánek. Nejvíce práce měl se střelou Lukeše, který sebral puk ze skrumáže před kladenskou brankou. "Dnešní utkání bylo vybojované a podpořené skvělým vykonem Cikánka," chválil asistent trenéra Pavel Patera po zápase právě kladenského brankáře.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy s respektem a ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Přesto se ani jeden nevyvaroval chyb. Nejdříve Rytíři pustili do úniku Gerháta, který prověřil Cikánka střelou z kruhů.

Následně si nedali pozor ani domácí a šanci měl taktéž Rytíř Redlich, který byl tísněn domácím obráncem a se střelou si ideálně neporadil. Další únik však již byl úspěšný, kdy po pasu Svedlunda puk za Petráska procpal parádní kličkou Kubík. Gól však musel ještě potvrdit videorozhodčí, jelikož brankář domácích při zákroku posunul brankovou konstrukci. "Kluci se nevzdávali a bojovali," viděl důvod úspěchu Patera.

Závěr utkání přinesl ještě dramatické okamžiky. V závěrečné hře bez brankáře domácí kapitán Trávníček u hrazení ostře atakoval Davida Šticha, který zamířil se zkrvaveným obličejem do šatny. Píšťalky rozhodčích však zůstaly němé. Stav utkání se již neměnil a Rytíři mohli slavit vítězství 2:1.

Prohlédněte si video z oslav kladenského kotle fanoušků

Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika

 

HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1).

Branky a nahrávky: 17. Lukeš (Hübl, Hunkes) – 16. Tůma (Kubík, Kaut), 54. Kubík (Svedlund). Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Hynek, Zíka. Vyloučení: 6:4 + Trávníček (LIT) 10 min, využití: 0:1, střely: 36:26. Diváků: 5846.

Litvínov: Petrásek – Iberer, Baránek, Hunkes, Šesták, Sklenička, Frolo, Doudera – Hanzl, Mikúš, Černý – Gerhát, Hübl, Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček– Jícha, Válek, Jurčík.

Kladno: Cikánek –Štich, Zelingr, Repe, Svedlund, Lenďák, Kehar – Kružík, Kaut, Redlich – Tůma, Kubík, Kloz – Zikmund, Machač, Bláha – Pekr, Přikryl, Strnad.

Páté kolo baráže: Kladno - Jihlava
FOTO: Rytíři překvapili Jihlavu během 93 vteřin. Jejich sen dál žije

Jan Šejhl