Úvod utkání obstaral slavnostní ceremoniál věnovaný slávistické legendě Pavlu Kolaříkovi, během kterého byl ke stropu vršovického vytažen jeho dres s číslem 72.

Domácí hráče ceremoniál navnadil a v prvních minutách byli aktivnější. Se střelami Furcha a Valíka si však Cikánek poradil.

Rytíři se k vážnější šanci dostali až ve svém oslabení, kdy domácí obraně pláchl Machač. Ex-kladenský Drtina musel zatáhnout za záchranou brzdu. Rozhodčí tak přisoudil Kladenským další pokus v podobě trestného střílení. Úkolu se zhostil sám faulovaný Machač, jenže na brankáře Honzíka nevyzrál.

Neproměnění paradoxně Kladenským pomohlo a dostávali se do šancí. Soupeř v ojedinělé příležitosti udeřil, když střelu z dálky tečoval Ondráček a Cikánkovi nedal šanci.

Volejbalisté Kladna při domácím turnaji o Pohár primátora města
Pohár primátora: Vicemistr má stále na čem pracovat

Po začátku druhé třetiny mohlo být srovnáno poté, co unikl junior Jelínek. Se zakončením si ale neporadil. Příležitost k vyrovnání se Rytířům nabídli domácí přesilovkami. Ani ty však ke skórování nevedly.

Naopak zmatky hostující obrany nabídly šanci domácímu týmu. Heldák získal puk za brankou a předložil ho Furchovi, který  protlačil puk za Cikánka. Ještě do sirény se trefil v samostatném úniku Krejčík a zdálo se být rozhodnuto.

Kladenští se však nevzdali. Když se trefil Kubík po povedené přihrávce Hajného a poté obránce Zajíc parádní střelou z kruhu, utkání dostalo nový náboj.

S tím ale také přišly vyhrocené situace a zkrat Vildumetze. Jeho vyloučení bleskově využil Ondráček, který tečoval střelu Sani od modré.

Další zápletku přinesla akce Kružíka s Redlichem, po které se dostal k odraženému kotouči Svedlund a snadno objel ležícího Honzíka - 4:3.

Závěr utkání byl poznamenán velkým důrazem, který vedl k trestům na obou stranách. To neprospělo hlavně Kladnu, které se snažilo dohnat jednogólové manko. V hektickém závěru bez brankáře se již nestihlo prosadit, přestože Redlich v poslední vteřině střílel z metru do odkryté brány. Puk ale poslal do Honzíka. 

Jiří Říha posílil Rytíře // Rytíři Kladno – HC Ústečtí Lvi 6:4, příprava 21. 8. 2018
Říha se v kladenské kabině cítí dobře. Vadí mu špatné přesilovky

HC Slavia Praha – Rytíři Kladno 4:3  (1:0, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 16. Ondráček (Krejčík, Šteiner), 32. Furch (Heldák), 39. Krejčík (Ondráček, Šagát), 50. Ondráček (Saňa, Krejčík) – 45. Kubík (Hajný, Nash), 47. Zajíc (Strnad), 53. Svedlund (Kružík, Redlich). Rozhodčí: Přikryl, Grech – Votrubec, Ševic. Vyloučení 6:7 + 10 min Heldák, Šagát (Slavia) a Vildumetz (Kladno), využití 1:0. Střely 22:25. Diváků: 1772.

Slavia: Honzík – Hrdinka, Štibingr, Novák, Drtina, Saňa, Valík – Krejčík, Šteiner, Tejral – Heldák, Ondráček, Šagát – Doležal, Furch, Šmerha – Veselý, Kubica, Matějka

Kladno: Cikánek – Nash, Zajíc, Říha, Hořava, Zelingr, Kehar – Vildumetz, Machač, Strnad – Kružík, Kubík, Redlich– Hajný, Zikmund, Š. Bláha – Jelínek, Svedlund, O. Bláha.

Kladno v historických dresech připomínajících první titul z roku 1959 hostilo Jihlavu.
Jihlava veze body z Kladna, vyhrála na nájezdy

Jan Šejhl