Kladno se změnami ve složení formací sice neodehrálo herně tak špatný duel jako proti Havířovu, ale obrana vyvedla spoustu chyb, a útok naopak nebyl schopen vytvořit dost kvalitních šancí a hlavně nějakou gólově zakončit. A když už ano, tak zasáhl skvěle chytající Kváča. Šest a půl tisíce diváků v Budvar aréně (vyprodáno) tak bylo spokojených, i když Rytíři svého soka jasně přestříleli, alespoň v počtu přímých pokusů na branku.

Už v první části hosté hrubě chybovali v rozehrávce a najetý Galamboš ze sóla překonal Cikánka bekhendovým blafákem. Ve druhé části zase mladíček Zelingr doslova namazal puk na hokejku elitního budějovického veterána Nedorosta a ten jel s Bártou sám na Cikánka – podle toho to dopadlo – 2:0. Když v úvodu třetí třetiny skóroval také Vlček, bylo rozhodnuto.

Ladislav Zikmund // Kladno - Karlovy Vary 2:5, přípravné utkání, 2. 8. 2016
Zikmund: Hráli jsme slušně, ale Budějovice podržel gólman



„Výborný zápas, hrozně se mi to líbilo, ale udělali jsme chyby a domácí je potrestali,“ zhodnotil stroze zápas trenér Kladna Miloslav Hořava a víceméně volil podobná slova, jako nedávno po prohře na půdě dalšího favorita – Karlovýích Varů.

Také domácí asistent Luboš Rob dobře viděl, že Kladno tentokrát zahrálo slušně. „Objektivně musím říci, že jsme vytěžili z minima maximum. Zápas jsme si představovali jinak, nicméně Kladno potvrdilo svoje postavení v tabulce a velmi dobrou výkonnost. Hráli jsme s prvními dvěma celky tabulky a šesti bodů si moc ceníme,“ byl rád budějovický asistent kouče.

Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček. Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Hejl, Kreuzer. Vyloučení: 8:7, bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, F. Novák, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – L. Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.

Kladno: Cikánek – Štindl, Kehar, Hořava, Repe, Štich, Zelingr - Lorraine, Přikryl, Strnad – Tůma, Machač, Kloz – Kubík, Svedlund, Redlich – Bláha, Kaut, Zikmund

Česká republika - Izrael 11:6, přátelské exhibiční utkání veteránů, Kladno 21. 11. 2017
Veteránská podívaná, jenom Kladeňáci ne a ne dát gól