3. MINUTA. Hned z první vážné situace Kometa vytěžila branku. Gól beka Tomáše Malce soupeře opařil. Malec se v základní části netrefil ani jednou, ale jako první Brňan po 25 letech se radoval z gólu v bojích o mistrovský titul.

SLEPENÉ GÓLY. Tomáš Divíšek se na konci první třetiny dvakrát za kladenskou bránou potkal s pukem a dvakrát našel spoluhráčovu hůl. Přesné pasy zužitkoval v 17. minutě Jan Švrček (Divíšek předtím podrazil Lepina) a o minutu později Roman Erat. Kometa vedla 3:0.

KLADENSKÉ HRUBKY. Kladenští obránci dvakrát v první třetině zaspali. Michal Pavlů namazal kotouč Malcovi, který propálil Jana Cháberu poprvé. Podruhé Středočeši zapomněli mezi kruhy Erata a ten v 18. minutě zvýšil už na 3:0. A za stavu 3:2 pokazil vyhození Kameš.

41. MINUTA. Rytíři narušili brněnskou pohodu minutu před koncem druhé části, kdy na 1:3 snížil Jaroslav Kalla. Stejný střelec zmrazil Kometu hned z první šance ve třetí třetině a korigoval stav na 2:3. Kladno stále tlačilo a za další dvě minuty Kalla promarnil šanci na hattrick a vyrovnání, když v jasné příležitosti narazil na pozorného Jiřího Trvaje.

HOLCOVA PARÁDA. Jozef Kováčik ve 47. minutě tvrdou ranou vrátil Brnu dvougólový náskok. Definitivní uklidnění domácím přinesl Miroslav Holec, který za dalších padesát vteřin napodobil slavné pittsburské kličky Jaromíra Jágra, položil si obránce i gólmana a jednou rukou zavěsil puk do sítě.