Ten je tváří projektu, a přestože měl mít ve středu volno (večer totiž hrají Řisuty, které trénuje), v Kladně se mezi dětmi objeví. „Řekl, že na Kladno si čas udělá," děkuíje hlavní mediální tváři středečního odpoledne jedna z hlavních pořadatelek Ladislava Eichenmannová.

Akce Týden hokeje míří také do Kladna.Zdroj: ČSLHManželka někdejšího skvělého kladenského hokejisty je ve vedení PZ Kladno, které akce dostalo na starosti. Projekt Týden hokeje je totiž určen hlavně pro menší kluby. Caparti si na hlavní ploše kladenského zimáku vyzkouší hokejový trénink zábavnou formou pod vedením výborných odborníků. Nejzkušenějším je mistr světa z roku 1985 Vladimír Kameš, dále Pavel Křepelka, Radek Aschenbrenner, Jiří Kuchler a také švagr Jakuba Voráčka – Václav Klaus. „Věnuje se moderní výuce bruslení a hodně toho naučí. To ale všichni zmínění trenéři stejně jako Radek Gardoň, který má vše na starosti v linii Českého svazu ledního hokeje," říká Eichenmannová.

Aby neměli muži stoprocentní převahu, vypomůže jim talentovaná krasobruslařka Natálie Eichenmannová. Dcera organizátorky má výborný fígl, jak zbavit děti při výuce bruslení pomocných stoliček a rodičů vedoucích je za ručičku.

Kdo tedy uvažuje pro své děti o hokeji, české i kladenské sportovní doméně, určitě by neměl ve středu od 15 hodin na ČEZ stadionu scházet. Sraz je v místní restauraci Mezi puky, potřebujete pouze základní hokejové vybavení (brusle a helmy jsou i k zapůjčení) a chuť si vyzkoušet něco nového. Těšit se můžete i na reprezentační dres, který všem zaregistrovaným poskytne hokejový svaz. „Jsme parta nadšenců, hodně jsme se teď v Pézetce semkli, a tuhle akci chceme udělat co nejlépe. Každý, kdo přijde, bude vítán," dodala Ladislava Eichenmannová.