Nedělní zápas nevypadal lehce. Jak jste to vnímal na ledě?
Byl to zápas jako předešlé tři. Ačkoliv to bylo nakonec o dvě branky, bylo to velmi vyrovnané. Bohužel štěstí se přiklonilo na stranu soupeře, ale v sérii vedeme a do dalšího zápasu si věříme.

Po půlminutě hry Filip Novák fauloval Redlicha a měli jste dlouhou početní výhodu. Ovlivnilo to utkání?
Jelikož to bylo dost brzy, tak bych to jako rozhodující moment určitě neviděl. Ale pokud by se nám podařilo dát gól nebo dva, tak by se zápas určitě vyvíjel jinak.

V předchozích utkáních se vám dařilo otočit utkání, v neděli se to povedlo soupeři. V čem spatřujete problém?
Žádný zásadní problém ve hře jsem neviděl. Víme, že Budějovice mají velmi kvalitní tým, hodně zkušené hráče a povedlo se jim využít šance. Prostě to dnes trefovali.

Naskočil jste do play-off až v jeho průběhu a svou šanci jste chytil pořádně za pačesy…
K tomu se těžko vyjadřuje. Snažím se hrát, abych týmu pomohl. Každý máme svou úlohu. V play-off musíme hrát týmově, padat jeden za druhého po hlavě. To si myslím, že zatím plníme. I v neděli jsme zblokovali spoustu střel. Od toho se musíme odrazit. Své výkony bych nerad hodnotil, ale určitě uděláme vše pro to, abychom sérii dotáhli do úspěšného konce.

Nevkradlo se vám do mysli, že Jaromír Jágr potřebuje pro případnou baráž ještě jeden zápas?
To absolutně ne. My a ani nikdo jiný si v play-off nedovede představit, že by zápas byť jen psychicky vypustil, natož abychom přímo prohráli. Asi se takové názory po zápase objeví, ale kdo viděl, jak jsme hráli, tak určitě ví své.

Co si ze zápasu vzít do toho úterního?
Nemluvil bych o jednom zápase. Ta série není krátká, ale už alespoň víme, co na Budějovice hrát. Teď už jen spojit to, co fungovalo.

Jan ŠEJHL