Procházka hostuje v Kladně ze Sparty a v rudé klubové mikině vyrazil po utkání před kabiny za rodiči. Tam ho ale zmerčili kladenští fanoušci a na sparťanskou mikinu koukali trochu nevěřícně. Jeden z nich - říká si Hofi - mu dokonce logo pražského klubu přelepil kladenským – rytířským.

Jinak byl ale talentovaný útočník navazující jménem i příjmením na kladenskou legendu Martina Procházku (zápas spolukomentoval pro televizi Sport 5) spokojen – tedy až na svou koncovku.

Nikdo jiný v zápase neměl tolik šancí, ale Procházka gól nedal. „Pro naši, ale i jejich psychiku je to důležité vítězství, jsme za něj moc rádi. Máme navlečený první korálek, ale musíme takový výkon podat i v úterý," povídal skvělý bruslař a za zmařené šance si s úsměvem sypal popel na hlavu.

„Co k tomu říci, asi budu muset udělat něco s rukama nebo nohama. Pro mou psychiku by bylo lepší něco proměnit, ale vyhrálo se a možná to bude víc třeba jindy," dodal chlapík, jemuž ke cti slouží fantastická přihrávka na druhý, vítězný gól Strnadovi.

Ta zápas zlomila.

Martin Procházka

Martin Procházka po utkání. Foto: Tomáš Kostečka