Benátky už pětkrát končily utkání s čistým kontem, přičemž se pod ně podepsali další brankáři pražského celku. Dvakrát exkladenský Lukáš, jednou Schwarz a také liberecký junior Hosnedl. „Uvidíme, s čím přijedou," poznamenal kouč Kladna Jindřich Lidický.

Středeční souboj bude duelem celků, jež v posledním kole nedovolili soupeři skórovat. V bráně Rytířů proti Budějovicím předvedl spolehlivý, koncentrovaný výkon Lukáš Mensator, který se s Lukášem Cikánkem spravedlivé podělil o dosavadní čtyři kladenské nuly. Zajímavé je, že vždy to bylo po výsledku 3:0.

Proti Jihočechům ustál několik ošemetných situací a byl základním kamenem cenného skalpu. Svoje zásluhy přitom nepřeceňuje.

„Byl to výborný výkon celého mužstva. Od začátku do konce na sebe týmy čekaly, už to nebylo tak hektické jako třeba v Budějovicích," připomněl přestřelku, již vyhrál Motor 9:7.

„Teď bylo vidět, že se to všechno chystá na nejdůležitější část sezony. Bylo by fajn, kdybychom takhle pokračovali. Do obrany a organizovaně jsme odehráli snad nejlepší zápas," prohlásil jedenatřicetiletý gólman.
Rytíři nedávno měli období, kdy byla jejich defenziva děravá jako řešeto.

„My vůbec sázíme na to, že soupeře přestřílíme, protože máme výborné útočníky. Takové zápasy jsem měl v juniorce v Kanadě a divákům se to líbilo."

Brankáře, který chytal jedenáct sezon extraligu, těší, jakou proměnou prošel kladenský zimák. Nedávno ho vylepšila nová multifunkční kostka, jejíž obrazovka má výrazný jas. Mensatorovi prý její zář nevadí, poněvadž se na ni nedívá. „Horší je, když se podívám do reflektorů. To je nepříjemné," přiznal.

Do utkání s Benátkami musí jít Rytíři plně zkoncentrovaní. Už kvůli jejich výkonu v Přerově. „Nikoho nelze podcenit. Šumperk u nás hrál dobře a třeba i utkání s Mostem byla vyrovnaná," řekla kladenská jednička.

Zápas pro ni bude trošku specifický, poněvadž za soupeře nastoupí jeho velký kamarád Václav Pletka, který v sezoně chvíli působil v Kladně a oba byli v létě bez angažmá. Žádné hecování prý neproběhne. „Na to už jsme dost staří," usmál se Mensator.

Rytíři mají mladý tým, otázka je, jak se popere s vyřazovacími boji. „Až play-off ukáže, jak na tom jsme. Budou to podobná utkání jako s Budějovicemi, která nebudou dlouho rozhodnutá. Doufám a věřím, že to budeme zvládat. Třeba Slavie ale má hodně zkušených hráčů, kteří to umí hrát," uzavřel Mensator.

Kladno by mělo být do středečního zápasu kompletní, tedy i se Stachem a Rudovským, jehož levá tvář je po střela Skuhravého hodně asymetrická. Jak sám řekl, vypadá to, že má v ústech tenisák!