Pod vítězstvím se podepsal čtyřmi góly a stejným počtem asistencí. „Zápas se nám celkově povedl. Nezáleží na tom, kdo dá góly," prohlásil nejproduktivnější hráč Čertů kouče Vladimíra Kameše.


V moravské metropoli to byla bitva, domácí ale pouze dvakrát vedli o gól, takže po většinu času dotahovali. Rozhodla čtvrtá čtvrtina, již Kladno vyhrálo 3:1. „Naši mladí se to učí a musím říct, že dodržovali systém, takže se nám zápas od první do poslední minuty povedl," pochvaloval si osmadvacetiletý útočník. Ze sestavy posledního utkání má velké zkušenosti s inlinem pouze on, Strnad a hlavně Vlček. „Dobře, že ho máme. Mladí se od něj mají co učit. Je jim vzorem," řekl Plichta.

Ilustrační foto
Sletiště bude patřit mladým atletům

Čerty čekají v sobotu na zimním stadionu v Kladně v předkole play off dvě utkání s Boskovicemi, v nichž se musí rozhodnout o postupujícím. Za stavu 1:1 na utkání by přišlo na řadu prodloužení, případně nájezdy. V základní části vyhrálo Kladno 8:3.


„Myslím, že jsme favority. Musíme do zápasů vstoupit zodpovědně a s pokorou," uvedl borec, jenž převážnou část mládežnického hokejového věku strávil v Kladně, byť je Pražák.


„Kladno je pro mě srdcovka. Můj dědeček je velký Kladeňák a jsem rád, že tady mohu hrát alespoň inline," uvedl Plichta a prozradil, že jeho dědou není nikdo jiný, než bývalý slavný brankář SONP Kladno Jiří Kulíček.

Doksy - Braškov 2:1, I.B třída sk. A, 27. 5. 2017, vlevo Repaský
Trenér litoval, že nezůstal u Berounky


Pokud se Čertům podaří přejít přes Boskovice, narazí ve čtvrtfinále na Nový Jičín. Na jeho hřišti prohráli 2:7, přičemž poslední čtvrtinu padli 1:4.
„Osobně si myslím, že jsme odehráli strašně dobré utkání, jen nám nevyšlo to, co v Brně. Jičín by byl asi favoritem, naději ale máme," prohlásil borec, jenž si zahrál polskou hokejovou extraligu a momentálně působí v německé regionální lize.
Sobotní zápasy začínají v 14.00 a 17.00 hodin.