Narodil se do rodiny výtečného hokejisty a později trenéra Jaroslava Volfa, a tak nebylo překvapením, že právě u hokeje zakotvil. Dodnes je tento sport jeho velkou láskou.

Dotáhl to i do nejvyšší soutěže, tehdy I. ligy, kterou si zahrál nejprve paradoxně v pražské Spartě, kde trénoval jeho táta. Pak se ale oba vrátili do svého města.

Vytáhlý Milan měl v té době měl za sebou třeba skvělou sezonu 1981-1982, kdy skončil s kladenským dorostem na druhém místě v lize a v 56 zápasech nastřílel stejný počet branek.

„Na hokej vzpomínám jako na obrovské zpestření svého života a vlastně to v té době i můj život byl. Zahrál jsem si i nejvyšší soutěž, což bylo skvělé, později první ligu a zároveň jsem mohl vystudovat školu. Jedinou horší věcí je, že když pak sportovat na vrcholové úrovni přestanete, hodně vám to chybí a toužíte to vrátit. Víte ale, že to nejde," usmívá se muž, který na konci tisíciletí byl vidět ještě mnohem víc.

Stal se primátorem města Kladna.

Zažil slávu, rozkvět města. Podporoval hodně sport a ne pouze hokej, vždyť třeba velebený areál Sletiště začal vzkvétat v době jeho vlády.

Zažil však také druhou stranu politické mince. Obvinění z podvodu a tvrdý pád.

„Vstupovali jsme do ODS v nepřehledné situaci a najednou vše vykrystalizovalo tak, že jsem se stal primátorem, což byl nezapomenutelný zážitek. Ten druhý zážitek byl samozřejmě mnohem horší a vlastně celých pět let jsem se bránil falešnému obvinění. Nakonec jsem byl státem odškodněn. Beru to tak, že i to k veřejné funkci může patřit," usmívá se už dneska, byť trochu hořce.

Jeho hvězda vylétla vzhůru ještě jednou. To když se stal výkonným ředitelem kladenského hokejového klubu. Zažíval s ním sice těžké časy, pouhý boj o přežití, ale povedlo se, Kladno sestoupit on ani jeho spolupracovníci nenechali.

„Bylo to mé nejtěžší období a nejhorší práce. Klub neměl i kvůli úsměvné válce s městem peníze, měl jsem v té době větší zodpovědnost než kompetence. Přesto i na to vzpomínám rád. Na spolupráci s panem Jágrem, na to, že jsme tady zachránili extraligu," usmívá se muž, který se do politiky v minulých komunálních volbách vrátil za uskupení Volba pro Kladno.

A vyjde hvězda čerstvého padesátníka znovu? Stane se to vůbec ještě?

„Tak to nevím, ale naše strana se snaží být u všeho důležitého a určitě se dobře připraví na příští komunální volby. Aktuálně je určitě taková konstelace, že šanci určitě máme," plánuje s nadějí a dodává. Žádnou velkou oslavu dnešního jubilea prý ale nechystá.

„Na to jsem si nikdy nepotrpěl, nemám to ani rád. Půjdu raději s rodinou na večeři a pak vyrazím do jižních Čech. Že si tam parádně zachytám ryby, to bude můj nejhezčí dárek," uzavřel Milan Volf.