Sparta poslala do zápasu řadu mladých hráčů včetně Petra Haška, jehož ulovila v létě z kladenského dorostu. Hosté nastoupili také s mnoha mladíky, do sestavy se však po dvouzápasové absenci vrátil také zkušený Pitule.

Zápas rozhodli Pražanů už v první části, kdy na ledě dominovali. V přesilovce se prosadil Dvořáček a pak udeřila i silná dvojka Kvapil – Horák. Zakončoval Horák, pro něhož to byl po letním přestupu první sparťanský zásah. Ve druhé části hned přidal druhý, ten už viděl i šéf Rytířů Jaromír Jágr.

Kladno sympaticky bojovalo do poslední vteřiny a v poslední třetině mělo více šancí než domácí. Domácí držel mladičký brankář Cichoň, ale pak ujeli v oslabení Hlava s Melkou, který hezkou příhru spoluhráče poslal na místo určení. Rytíři pak skvěle zahráli i přesilovku, ale neuspěli při ní, to se povedlo jen Gumanovi, který v bitce pomstil Jandusovu sekeru.

Trenéři tentokrát moc spokojení nebyli, a to ani na jedné straně. Hostující David Čermák přiznal, že první třetinu měl jeho tým hodně špatnou. „Nebylo tam od nás vůbec nic. Pak se to trochu zlepšilo, ale předvedli jsme celkově špatný výkon,“ řekl Čermák v rozhovoru pro televizi O2.

Domácí Miloslav Hořava také nejásal. Spokojení? To úplně říci nemůžeme, líbila se nám jen první třetina, pak to bylo slabší a ve třetí až unavené. Výsledek je dobrý, ale výkon zase tak dobrý nebyl,“ řekl Hořava.

Sparta Praha – Rytíři Kladno 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Dvořáček (Pšenička), 8. Horák (Kvapil), 34. Horák (Forman, Kvapil) – 54. Melka (Hlava). Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček. Diváci: 1 511

Sparta Praha: Neužil (30. Cichoň) – Jeřábek, M. Jandus, Poizl, Košťálek, Dvořák, Prchal – Kvapil, Horák, Forman – Zikmund, Vitouch, Dvořáček – Hašek, Konečný, Pšenička – T. Jandus, Prymula, Slavíček.

Kladno: Košarišťan – Kehar, Zelingr, Ticháček, Sorokin, Mikliš, Funk – Guman, Kubík, Urban – Melka, Račuk, Hlava – Jelínek, Pitule, Šapovaliv – Routa, Filip, Š. Bláha.

Lukáš Cikánek, hokejový brankář.
Lukáš Cikánek: Z extraligového brankáře se přes léto stal malíř pokojů