Kladno vstoupilo do utkání před poloprázdnými tribunami s uzdravenými Hornou a Kanaďanem Nashem, který se hned v první přesilovce uvedl parádní ranou z první, kterou za záda Habala doklepl bez potíží Bílek. Dobrý výkon Rytířů ústil do dalších dvou přesilovek, ty už ale domácí nevyužili.

Přesto dál produkovali výborný hokej, nicméně šance nevyužívali podobně jako s Třebíčí (hlavně Skuhravý s Hornou) a trest mohl přijít po výpadu Harkabuse. "Začali jsme dobře a měli vytěžit víc než než jeden gól," říkal po utkání kladenský asistent kouče David Čermák. 

Zápas nesl trochu obtisk toho předešlého domácího s Třebíčí i dál. Jihlava po přestávce Kohoutem po rychlém výpadu vyrovnala, nicméně výkon Rytířů byl dál dobrý, jen koncovka je neposlouchala. Nutno říci, že i Dukla se po přestávce zlepšila a občas také nepříjemně kousala. "Na začátku jsme měli tři oslabení a domácí jsme pustili do vedení i k rozletu. Postupem času jsme ale hru vyrovnali, vytvářeli jsme si také šance, jen při nich pořád děláme něco navíc, co tam nepatří," mrzelo trochu kouče Jihlavy Petra Vlka.

Třetí dějství nabídlo podobný obraz, kdy se Kladenští opět drali před Habala, ale jejich akcím chyběl větší nápad. S výjimkou Stacha, ten jich tradičně vymyslel plný pytel, ale jím oslovení spoluhráči zakončovali jeho nápady prachbídně. Vrcholem byl Repeho pokus pět minut před koncem ze tří metrů.

Na to už se Stach nemohl dívat a v 56. minutě po krásné samostatné akci, kdy se vytočil před Habala, zápas prudkou ranou pod břevno rozhodl. "Celý zápas jsme je tlačili a já byl přesvědčen, že vyhrajeme za tři body. Ruďák mi potom krásně přihrál a já vypálil do protipohybu. Kdybych tohle nedal, tak už nevím," usmíval se David Stach. 

Power-play Dukly už Rytíři poměrně v pohodě ubránili a v závěru korunoval svůj dobrý výkon pojišťovací brankou do prázdné Tomáš Horna. 

"Na tuhle ligu to byl nadprůměrný zápas. My jsme sice po nadějném začátku dostali vyrovnávací branku, ale myslím, že dál jsme měli šancí víc než protivník. Rozhodli jsme až v závěru sice hezkým gólem, ale i šťastným, protože takhle ke konci už to je loterie," hodnotil David Čermák, který pochválil Kanaďana Nashe za jeho výkon v prvním mistrovském duelu za Kladno. "V obraně jsme měli problémy a on naší hru hodně zvedl."

Jeho protějšek Petr Vlk byl smutný, Jihlava sahala minimálně po bodu. "Domácí byli nepříjemní v kombinaci, do mnoha šancí jsme je ale pustili individuálními chybami. A proč to takhle soupeři usnadňovat?" ptal se řečnicky Vlk, který byl pochopitelně zklamán, že chlapci z Vysočiny inkasovali rozhodující gól až v závěru. "Jedna z těch akcí se domácím  prostě povedla, což je škoda, protože jinak to od nás nebyl špatný výkon, špatný byl jen konec utkání," dodal zkušený lodivod Jihlavy. 

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Nash, Zajíc), 56. Stach (Rudovský), 60. Horna (Kindl, Skuhravý) – 25. Kohout (Gríger, Harkabus). Rozhodčí: Jílek – Beneš, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1801.

Kladno: Cikánek – Nash, Repe, Růžička, Zajíc, Kehar, Gutwald – Dalecký, Skuhravý, Horna - Rudovský, Stach, Bílek - Dvořáček, Machač, Kindl - Redlich, Lukáč, Strnad.

Jihlava: Habal - Kaláb, Dundáček, Šimek, Grebenjuk, Štebich, Zadražil, Dobrovolný – Důras, Melenovský, Seman - Alexejev, Skořepa, Diviš - Kohout, Gríger, Harkabus - Kuřítko, Malec.