Osmnáctiletý syn bývaného mistra světa Jiří Vebera, rovněž kladenského odchovance, zatím bere s povděkem každou šanci, kterou v A týmu Rytířů dostane. Proti Frýdku nahradil nemocného Štindla a opět publiku ukázal svoje nadání. Nedělá zbytečné pohyby, umí být důrazný, umí rozehrát. Do budoucna je to pro středočeský klub velká naděje.

Opravdu to chvíli vypadalo, že první gól jste Frýdku vstřelil vy a navázal tak na svůj zásah v Karlových Varech. Ale Patrikova teč tam byla, že?

I já si nejdřív myslel, že to prošlo čistě. Ale Machy tam stál dobře a pěkně to tečoval, takže i jeho velká zásluha.

Soupeř přijel se zpožděním po dlouhatánské desetihodinové cestě. Možná i proto jste ho dost přehrávali, že?

Na klukách z Frýdku to fakt bylo vidět. My měli dobrý pohyb, na zápas jsme byli lépe připravení. A na ledě to bylo vidět.

Na druhou stranu jste jim dávali možnost dostat se do utkání častými zbytečnými fauly. Vy sám jste na trestné nebyl, ale nešlo se toho vyvarovat?

My si už na začátku zápasu říkali, že nechceme být vylučovaní, bohužel se to ale nepovedlo. Ve třetí třetině se to zklidnilo a jejich šance už opadly. A my to v klidu dohráli.

Co trenéři během zápasu, jak hodnotili časté fauly vašich spoluhráčů?

Samozřejmě říkali, že je to naprosto zbytečné, ale více se dozvíme na čtvrtečním rozboru u videa.

Kladno teď čeká zápas ve Vsetíně, který by pro vás byl asi dost speciální. V době, kdy jste se narodil, hrál táta ve Vsetíně a má tam určitě dodnes vazby…

Já se narodil na Kladně, ale je pravda, že jako mimino jsem tam žil několik let. Bylo by to skvělé si tam zahrát a užít si atmosféru na Lapači, ze které si jako malý kluk nic nepamatuji. Nicméně ještě nevím, zda budu hrát, protože se střídáme s Matyášem Zelingrem a uvidíme, komu dá trenér přednost.

Mládežnické reprezentace vás překvapivě trochu míjejí, i když v šestnáctce jste kdysi figuroval. Neblýská se na lepší časy, když hrajete výborně v juniorce a máte občas místo i v áčku?

O tom informace nemám. Zahrál jsem si naposledy proti Rusku za sedmnáctku, ale od té doby nic.

Co vašim výkonům říká táta, a kde po odchodu ze Sparty trénuje?

Je teď v Kanadě, sbírá tam trenérské zkušenosti.

A pochválí vás občas, nebo spíš kárá?

Chválí, to ano, ale spíš se mi snaží říkat ty špatné věci, poradit mi, abych je ze hry vymazal. Hodně mi to pomáhá.