Obránce Moravec je odchovancem Jihlavy, ale několik let působil v Mladé Boleslavi, kde nasbíral i více než 60 startů v extralize dospělých. Letos působí právě v Halifaxu. Další obránce Jiří Ticháček z Kladna patří k nejzkušenějším zadákům mužstva, bude hrát už svůj třetí šampionát. Mezi Rytíři má v extralize stále více prostoru, průměrně hraje skoro 17 minut za zápas, nedaří se mu však v bilanci +/-, kde je s -17 nejhorší z týmu.

Z Kladna je také další obránce Marek Alscher, jenž ale hraje WHL za Portland. Také on letos horší bilanci +/-, ale zase v oregonskému klubu pravidelně boduje. Berounský útočník Matyáš Šapovaliv také působil v Kladně, teď už je druhou sezonu mezi juniory v Saginaw (OHL). A vede se mu, ve 30 zápasech urval 30 bodů.

Také trenéři týmu mají středočeskou minulost. Hlavní kouč Radim Rulík vedl ještě nedávno s úspěchem Mladou Boleslav, asistenti Marek Židlický a Ondřej Pavelec jsou z Kladna.

Všechny zápasy českého týmu na MS bude tradičně přenášel Česká televize, národní tým se utká s Kanadou, Švédskem, Německem a Rakouskem.  

Rytíři vers. Poldi, předvánoční oslava kladenského hokeje.
Foto: Kladno hlásí návraty Jágra i Eliáše, posily dorazí z Německa a Dánska