Kladeňáci sehráli první dvě třetiny v Prostějově excelentně. Byli pohyblivější, výborně chytal navrátilec do brány Cikánek, obránci zase připomínali Viktora Čističe a co šlo, to z předbrankového prostoru odklidili. V první části byli Rytíři výrazně lepším týmem, maximem byla ale tyčka nastřelená Kubíkem.

Tyčku trefil také ve druhé části Jelínek, ale mladíček, který po minulé prohře s Jihočechy hudroval, že se nemůže vůbec dostat do šance, dostal ještě jednu možnost a ve 38. minutě po bleskové otočce poslal svůj tým do vedení.

Kladno vzápětí šlo do oslabení za sporný faul Hořavy, ale poradilo si dokonale. Kaut po výpadu s Vampolou zblízka překonal Neužila podruhé, jeho tým navíc uhájil následné dlouhé oslabení tří pro pěti (91 vteřin - bylo druhé v zápase) a do kabin šel s dvougólovým náskokem.

Jak byla ale výborná druhá část, tak se třetí Rytířům nepovedla. Doteď aktivitou sršící tým nechal hrát domácí a ti toho využili. A když už se nedařilo tahounům Divíškovi či Račukovi (s tím se popral Zikmund), udeřil ex-sparťan Karpov. Bekhendem snížil a pak pomohl i k vyrovnávacímu gólu někdejšího Kladeňáka Dvořáčka.

Rytíři měli po náskoku, v závěru měli i štěstí při šanci Prokeše, ale zápas došel do prodloužení a v něm po skvělém uvolnění skóroval Zikmund. Bod navíc tak putuje do Kladna, které si znovu zahraje v pondělí, kdy hostí od 18 hodin Kadaň.

„Dvě třetiny jsme hráli dobře, i když Prostějov nějaké šance měl. Soustředili jsme se hlavně na jejich přesilovky, které mají výborné, ale ubránili jsme i dvakrát pět na tři, což bylo výborné. Bohužel jsme ve třetí třetině nastoupili moc pasivně a po prvním gólu jsme se začali bát o výsledek. Bylo to asi i vinou našich posledních výsledků,“ připomněl trenér Kladna David Čermák, že tým dvakrát za sebou prohrál a pět zápasů čeká na tříbodový zisk.

Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno 2:3 pp (0:0, 0:2, 2:0 – 0:1). Branky a nahrávky: 50. Karpov, 56. Dvořáček (D. Kolář, Karpov) – 38. Jelínek (Machač, Kubík), 38. T. Kaut (Vampola), 63. Zikmund. Rozhodčí: Přikryl, Jechoutek – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:7 + Hořava (KLA) 10 min., bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 32:25. Diváci: 2256.

Prostějov: Neužil – D. Kolář, Bažant, Havlík, Rašner, Zdráhal, Mikliš – Prokeš, Krejčiřík, Luňák – Dvořáček, Starý, Karpov – Račuk, Matýs, Divíšek – Žálčík, Venkrbec.

Kladno: Cikánek - Kehar, Hořava, Zajíc, Nash, Zelingr, Říha – Svedlund, Vampola, Zikmund – Jelínek, Machač, Kubík – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Š. Bláha, Vildumetz.