Navíc zkušeného trenéra vedení Rytířů Kladno po sezoně jako jediného odvolalo a nenabídlo mu smlouvu.

Trenére, trochu to pro Kladeňáky vyznívá, že za sestup můžete nejvíc vy. Hlavní trenér ve funkci zůstal a odešli jste vy, asistenti, navíc Josef Zajíc zatím v klubu zůstal na pozici šéfa mládeže…

Možná to je pro Kladeňáky trochu překvapivé. Ale je to volba majitele, aspoň tak mi to bylo řečeno. Zřejmě Jarda (Jágr) vidí budoucnost v Jirkovi Čelanském a plně mu důvěřuje. Pro mě je to samozřejmě složitější, že jsme dohráli jako jedni z posledních a mužstva už jsou trenérsky obsazená. Takže nebudu zakrývat, že hledám zaměstnání.

Dala se z vašeho pohledu extraliga pro Kladno zachránit? Pád se zdál ke konci nezadržitelný.

Já jsem pořád doufal, že se udržíme. Že to nějak ukopeme. Ale je pravda, že prvoligové celky nám v baráži daly lekci. Byly připravenější, hlavně co se týče obětavosti a bojovnosti. My jsme se postupně ocitli v roli, když už jsme nemohli šrouby ničím přitáhnout. Podepsala se na tom také zranění klíčových hráčů.

Jaromír Jágr při změně trenérů vsadil na mladého Jiřího Čelanského, mnozí by ale raději viděli v těžké situaci na hlavním můstku právě vás. Fungovalo v trenérském triumvirátu vše v pohodě?

Ze začátku to bylo dobré, ale asi už teď není tajemství, že to později bylo docela těžké. Domluvit se na některých věcech s Jirkou Čelanským bylo složité. Měl jako hlavní trenér hlavní slovo a někdy ho prosazoval až příliš na úkor našich názorů.

Vrátíte se ještě do Kladna?

Áčko už je pro mě asi zapovězené, ale nikdy neříkej nikdy. Do Vsetína jsem se vracel dvakrát a to mě odsud také vyhodili.

Celý obsáhlý rozhovor s Janem Nelibou si přečtěte ve středečním vydání tištěného Kladenského deníku (7.5.). Jak trenér vidí budoucnost kladenského hokeje? Které hráče viní z pádu do I. ligy nejvíc? Dal se tým v extralize ještě posílit? Co mohli udělat lépe trenéři?