Kladno mělo v minulosti, a to i nedávné, výborné hráče na oslabení. V mladším věku Petrové Ton či Tenkrát, později vepředu méně nebezpečný, ale vzadu o to lepší Pavel Patera. Před odchodem do Liberce zvedl lidi ze sedadel spolehlivě i Jakub Valský. Teď dostali černou práci „na práci" Strnad s Redlichem.

Po utkání se Šumperkem je chválili i oba trenéři. Od hostujícího Radima Kučery, který šéfuje mužstvu s vůbec nejlepší přesilovkou v I. lize, to těší hodně. „Kladno při našich přesilovkách výborně bránilo. Měli výborný přístup a odbránili to perfektně. Nebyla tam od nás skoro žádná střela, všechno nám vyklekli," mínil Kučera.

A chválil také Jiří Čelanský, podle něhož oba borci zahráli výborně. „Jsou fyzicky hodně vyspělí, nebojí se dohrát souboj. Hře v oslabení se hodně věnujeme i v tréninku a kluci si vedou dobře. Máme dvě lajny do přesilovek a šance těchle kluků přichází právě v oslabení. Jsem rád, že si toho všiml i hostující trenér a tvrdí, že ve čtyřech jsme proti Šumperku hráli lépe než než v pěti," dodal Čelanský.

Sám Jakub Strnad byl při rozhovoru tradičně hodně skromný. „Je naše práce, abychom my ze čtvrté lajny dali do oslabení maximum a pokud možno neinkasovali. Na užším kluzišti to byl samý souboj a my si na něj ještě zvykáme. Ale jednou je tady, tak si zvyknout musíme, ať je to náročné nebo není," nechtěl spekuloval.

Kladenský bojovní nečekal při prvním domácím utkání přehnaně krásný hokej. Spíš hru nahoru dolů a hodně kontakty. „Musíte dostat puk na bránu a tam se o něj porvat," jasně naznačuje, že na technický evropský hokej budou muset diváci asi trochu zapomenout.

V první třetině Jakub Strand skvěle pomohl obranným zákrokem zadákům a následně projel celé kluziště. Jeho nádherné akci chybělo pouze gólové zakončení. „Už jsem neměl jezdit za bránu. Chtěl jsem to udělat jako Pleky, ale to je přece jen jiný level než já," smál se někdejší mládežnický reprezentant ČR, který nikdy nevynikal haldou kanadských bodů, ale trenéři ho rádi využívali pro černou robotu.

A tak si nejlepší chvíle schoval do druhé části. Čtyři vyloučení Rytíři postupně putovali na trestnou lavici, dva skoro současně. Téměř dvě minuty dlouhé oslabení ve třech bylo asi rozhodujícím momentem zápasu. „Já bych řekl, že ano, protože jsme vedli jen o gól, a kdyby vyrovnali, mohlo se stát cokoliv. Soupeř hrál výborně a uklidnil nás až třetí gól Ády Stacha. Což je skvělé, protože jsme se na první utkání doma těšili a chtěli se ukázat a nalákat lidi na další zápasy," dodal Jakub Strnad.