Lahůdkou pro kladenské fanoušky bude zejména hokejbalový zápas mezi Alpiqem a Rytíři, který by se měl uskutečnit buď v závěru července nebo v úvodu srpna. S největší pravděpodobností v aréně u zimního stadionu.

Jeden takový duel se hrál už před deseti lety. Hokejbalisté vyhráli 6:5, nájezdy ovládli hokejisté. Hlavně přišlo hodně lidí, to samé si pořadatelé představují i nyní.

Akci posvětil i majitel Rytířů, slavný Jaromír Jágr. Hokejbal kdysi hrál také on, v polovině 90. let v barvách Beer Stars pomáhal svým švermovským kamarádům k postupu do oblastní ligy. A tak se prý s úsměvem ptal, jestli si má připravit věci také. „Nic neslíbil, ale třeba se do toho obleče. Dopředu to říci nemohu," tajemně se usmál tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

„Pro nás to bude příjemné setkání a vlastně i poděkování věrnému partnerovi klubu, který roky podporuje také hokejbalisty. Moc se těšíme," doplnil a úsměvem ještě dodal, že pokud by hokejbalisté chtěli zápas vyhrát jako před lety, pak budou Rytířů žádat odvetu na ledě. „To si pište," smál se Heral.

Těší se také hokejbalisté. Pro ně to bude nejen zpestření, ale zvýšení zájmu ostatních fanoušků o jejich sport. Lidí v půlce prázdnin budou chtít poznat nové Rytíře v sestavě a dorazí jich asi dost. „K popularitě by pomohlo, kdyby se hrálo na zimáku, ale v té době už asi bude led. I tak se moc těšíme," doplnil manažer hokejbalistů Lukáš Kubica.