První dvě třetiny byly asi tak rozdílné, jako jsou historické důležitosti měst Kladna a Olomouce. V první třetině vládli domácí, hosty přestříleli 16:11, po druhé už vedli Hanáci 29:21. Třetí patřila rovněž spíše hostům, jejich výhra je tak zasloužená.

Ráz úvodnímu dějství daly olomoucké fauly. Ve 12. minutě faulovali po sobě Burian a Dujsík a Kladno minutovou převahu dvou hráčů zužitkovalo za pouhých 16 vteřin po bombě O´Donnella. Chvíli nato si vynutila tlak čtvrtá formace Rytířů, Hajný ještě neuspěl, ale Kaut dorážel Lakosovu ránu přesně – 2:0.

Tomáš Redlich i Josef Zajíc budou pokračovat v Kladně.
Ztracené body nás budou ještě mrzet, bojí se Redlich

Hanáci ale také nehráli špatně, Dujsík dokonce pálil do tyče, a když třetí oslabení přežili, ve druhé třetině opanovali ledovou plochu oni. Sice měli při ojedinělých akcích Kladna také dost štěstí, jenže hlavně operovali před Godlou oni. Užuž to vypadalo, že slovenský čaroděj v kladenské bráně odolá, ale v závěru třetiny vybruslil z rohu Irgl a ukázal, že v rukách má pořád dynamit a i dokonalost mistrů.

Olomouc jeho vyrovnání nabudilo ještě víc a šla za vyrovnáním. Jedenáct minut před koncem ho dosáhl skrytou střelou od modré Ondrůšek. Jeho tým v laufu sahal i po třetí brance, Skladaného však neuvěřitelně vychytal Godla a přetavil do něj veškerý vztek nahromaděný po inkasované brance.

I tak se zdálo, že Olomouc obrat může dokonat, to by ale nesměl obránce Škůrek vymýšlet u vlastní branky. O puk ho obral Redlich a Strnad po jeho přiklepnutí nedal Kondrádovi naději.

Nešťastníka Škůrka vysvobodil dobře naladěný Ondrůšek. Dvě minuty před koncem vypálil na Godlu další pokus a ten zase zaplachtil do klece.

Kladenské nadšení zchladlo, Nash dokonce laciným oplácením dal Hanákům do prodloužení dárek v podobě přesilovky čtyř proti třem. Tu brzy využil po pěkné kombinaci Klimek a jeho tým tak konečně poprvé v sezoně Kladno zdolal.

Zlín proti Kladnu
Berani si šesti góly smlsli na Rytířích

„První třetina byla z naší strany špatná, ani ne herně, ale tím, že jsme dvakrát inkasovali. Ale musím hráčům poděkovat, jak se k tomu postavili a ve zbylých dvou třetinách byli lepším týmem. Dostávali jsme se do střel, zaslouženě vyrovnali a dostali se i ze stavu 2:3. Navíc jsme trefili i druhý bod, pro nás je zlatý,“ hodnotil duel Zdeněk Moták, trenér Olomouce.

Domácí David Čermák s ním nerad, ale musel souhlasit. „Olomouc byla lepší v celém zápase. My se sice dostali trochu šťastně do dvougólového vedení, ale nešly nám nohy, byli jsme pomalí. A když už jsme zase měli štěstí a dali třetí gól, nezblokujeme střely a soupeř vyrovná. Navíc přišla neuvěřitelná blbost a nesmysl v závěru, faul v přerušené hře. I proto jsme si vyhrát nezasloužili,“ byl naštvaný David Čermák na zkušeného Kanaďana Nashe.

Rytíři Kladno – Mora Olomouc 3:4 pp (2:0, 0:1, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. O'Donnell (Nash), 15. T. Kaut (Lakos, O'Donnell), 53. Strnad (Redlich) – 39. Irgl (Dujsík), 49. Ondrůšek (Irgl), 58. Ondrůšek (Jaroměřský, Nahodil), 61. Klimek (Ondrůšek). Rozhodčí: Kiks, Mrkva – Hlavatý, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváků: 3327.

Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zajíc – Redlich, Melka, Strnad – Bílek, Machač, Hovorka – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, T. Kaut, O'Donnell.

Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Kolouch, Olesz – Laš, Vodný, Skladaný.

Zápas fotbalové Evropské ligy  SK Slavia Praha - Sevilla FC v Edenu.
Památné fotbalové zápasy roku 2019. Připomeňte si jízdu Slavie i reprezentace