Poslali jste mistra na dovolenou, co rozhodlo?

Myslím, že domácí prostředí, všech pět utkání vyhráli domácí. Byli vždycky o ten jeden o krok napřed. Možná nám pomohlo, že nás každý podceňoval. Hlavně v těch prvních zápasech to bylo znát.

Vnímal jste, že jste byli na začátku utkání svázaní?

Přesně tak, po první třetině jsme si řekli, že všichni koukáme za pukem a Pardubice nás přečíslovaly a naštěstí z toho nic nebylo.

Myslíš, že mohly rozhodnout i tradiční kladenské vlastnosti, například bojovné srdce?

To dnes bylo na obou stranách, nám se povedla jedna přesilovka a jim ne.

Byl to nejtěžší zápas po psychické a fyzické stránce?

Snažili jsme se být pořád v klidu a vyplatilo se nám to. Sami jste viděli, že když jsme šli ven, tak nikdo nemlátil hokejkou, nic. Snažili jsme se to ustát v hlavě, v tom jsme byli malinko lepší.

Překvapilo vás, že dnešní zápas nebyl tak vyhecovaný jako minulý?

Vůbec ne. Říkali jsme si, že se do ničeho nesmíme zapojovat, protože Pardubice mají silnější hráče. Máme také důrazné hráče, ale pokyn byl jasný: Hned po odpískání odjet a všímat si jen hry.

Co říkáte výkonu brankáře Chábery. Asistent kouče Jiří Kopecký řekl, že chytal tak skvěle, že snad ani nemohl dostat gól…

Držel nás nejen celé předkolo, ale celou sezonu. Brankář je základ a díky němu jsme ve čtvrtfinále.

Překvapilo vás, že chytá opět Salfický, když vás v Pardubicích vychytal Růžička?

Já se fakt soustředil jen na Kladno. A ani jsem nečetl žádné články, to vždycky udělám až po skončení boje. Nechci se vzrušovat tím, co o nás kdo řekl, co řekl o mě, co děláme špatně. Nechtěli jsme vědět, ani kdo bude pískat, prostě mít chladnou hlavu.

Kdy jste začal věřit v postup? Až se závěrečnou sirénou?

Asi ano, protože ještě dvě vteřiny před koncem byl puk před naší brankovou čárou. I když jsem ho vypíchl, věřil jsem až na konci.

Co další protivník, Slavia?

Slavia nás čtyřikrát v sezoně porazila, takže zase nejsme favorit a půjdeme do toho s pokorou. Ale jako jsem nemluvil o Pardubicích, tak nechci mluvit ani o Slavii. To se potom obrátí proti vám. Musíme se soustředit na sebe.