„Tady by byl opatrný, ještě vůbec nevíme, jak se Pavel bude cítit," uklidňuje vášně sekretář Rytířů Martin Vejvoda.

Na otázku, zda klub projeví zájem o Jaroslava Kallu, který po pouhých třech zápasech skončil v běloruském Grodnu, odpověděl stroze: „Vím, že tam skončil. Že jsem neodpověděl? Myslím, že ano. Řeknu jen tolik, že není naším hráčem, ale hráčem Slavie," naznačil Vejvoda, že o tohoto borce Rytíři asi zájem do konce sezony neprojeví.

Stejně jako třeba o Martina Frolíka hostujícího v Litvínově. Kvůli přetlaku v útoku Severočechů už musí nějaký čas snášet boje v první lize za podprůměrný Most. „Vím, ale jak říkám, pro tuto sezonmu patří Litvínovu."

Přece jen trochu radostnějšími zprávami jsou ta o uzdravení se některých hokejistů. Antonín melka nehrál ve Vítkovicích kvůli horečce, ta je však zažehnána, hrát by už v pátek mohl. Stejně jako zmíněný Dragoun, jehož trápí třísla delší čas, než se čekalo. Oko Libora Procházky je po zákroku libereckého Urbana naštěstí v pořádku a veterán proti Spartě naskočí.

A trénovat kromě Patery začal také zbylý bek Petr Macholda. Bude tedy ještě nějaké posílení vůbec třeba, Martine Vejvodo?
„Nějaké posílení by nebylo špatné, když jde sezona do finále. Ve hře pořád nějaké varianty jsou, ale záleží i na jednáních s ostatními kluby. Teoreticky se může stát i to, že dojde k nějaké výměně," dodal sekretář Rytířů.

Chvíli po rozhovoru vyšlo najevo, že do klubu přišel v úterý na zkoušku dvaadvacetiletý útočník Jaroslav Šaršok. Dvoumetrový a sto kilo vážící hokejista vloni nastoupil k sedmi utkáním KHL za Lev Poprad.