Autor kladenské jubilejní trefy v zápasech nejvyšší soutěže byl jedním z těch, kdo si v sobotu přišel popovídat se zhruba stovkou fanoušků HC Rytíři.

„Zřejmě ho dám doma na Moravě do garáže, třeba jako fototapetu. Nevím ale, zda se tam vejde," nahlas přemýšlel nad neobvyklým darem fanoušků. Kapitán Pavel Patera poznamenal, že gól v Chomutově bude Černoška stát svačinku pro celý tým.

Uvolněnou atmosféru setkání nepokazily ani poslední výsledky či zdravotní stav extraligového týmu. Dokumentoval ji dotaz na Pateru, zda až za pět let skončí s hokejem, vtrhne jako jeho dlouholetý parťák Martin Procházka do Stardance!

Bylo jasné, že na podobný krok se nechystá a Prochyho parádní výkony ocenil. „Věděl, jsem, že tancuje jako já, proto mě překvapilo, že se to tak naučil," pousmál se.

Mezi fanoušky se usadil také Josef Jágr. Dvaaosmdesátiletého legendárního kronikáře kladenského sportu přivítal obrovský aplaus.

Spoluautor unikátní publikace Kladno hokejové prohlásil, že k devadesátinám klubu na žádost samotného primátora zapracují na druhém pokračování. „Když budu živ a zdráv slibuji, že vyjde," řekl.

Dalším, kdo toho s kladenským hokejem hodně prožil, je jeden z nejkovanějších fanoušků Rytířů – Drahoslav Vydra, jenž si na začátku sezonu zakoupil už třiapadesátou permanentku!

Fanklub Poldi Kladno mu proto navrhl, aby se stal jeho členem. „Potěšilo mě to a jsem ochotný zaplatit i členský příspěvek," uvedl a přiznal, že nejraději vzpomíná na éru, kdy Kladno získalo pět titulů.

Co se týče herního projevu  tak to prý bylo období, kdy v nejvyšší soutěži řádila slavná Blue line. „Tenkrát jsem si hokej vyloženě užíval. Dodnes miluji Pavla Pateru," uvedl.

Co ještě na setkání zaznělo? Sportovní sekretář klubu Martin Vejvoda prozradil, že by Rytíře mohlo posílit zajímavé jméno do obrany. Stejně jako trenéru Vojtovi by se mu zamlouvalo, kdyby v Kladně zakotvil Petr Tenkrát, jemuž končí ve Spartě smlouva. Na druhou stranu vysvětlil, že nemělo smysl držet v Kladně proti jejich vůli Slováky Bicka a Hovorku.

S rekonstrukcí ČEZ stadionu v Kladně se zřejmě začne v květnu nebo červnu. Šéf marketingu Marcel Kučera prozradil, že probíhají další jednání o spolupráci s energetickým gigantem.

Připomněl také důležitou úlohu, již plní majitel klubu Jaromír Jágr při jednáních se potenciálními sponzory. Bez něj by někteří v kladenském hokeji rozhodně nepůsobili.