„Bude to opravdu pekelné a pěkné utkání, to slibuji," prohlásil kouč Kladna Vladimír Kameš a posteskl si, že při špatně fungujících svazových webových stránkách zjišťují složitě informace o soupeřích včetně  jejich kádru.

Zlín je mnohonásobným mistrem republiky, letos je však ve stínu vynikající Olomouce. Kormidelník Hanáků Stanislav Cik byl rád, že jeho svěřenci v play-off narazí na Beroun a ne na Čerty, kteří měli s Medvědy lepší bilanci vzájemných zápasů.

„Je to pro nás příznivější soupeř než Kladno, za které už hrají bronzoví hráči z mistrovství světa v ledním hokeji Tenkrát a Plekanec. V utkání se Slavií, jež vyhrála zapadni divizi, zvítězilo vysoko 12:5," poznamenal trenér Olomouce.

Za Zlín ale hraje nejlepší český hráč Vozdecký, jenž by se měl objevit i v Kladně. Kamešův výběr nemá s Devils moc zkušeností, za pět let se s nimi utkal třikrát, přičemž dvakrát zvítězil a jednou odešel vysoko poražen.

Kouč Kladna míní, že bude mít k dispozici tradiční kostru včetně Plekance. „Třeba se se ale na středečním nebo pátečním tréninku objeví Hořava nebo Tenkrát,"  doufá Kameš.

Pokud Čerti přes Zlín přejdou, postoupí do finálové části. Čtyři nejlepší ji odehrají na hřišti nejúspěšnějšího týmu základní části, Olomouce.