Třemi góly k tomu přispěl Vlastimil Princ, jenž si společně se spoluhráči užíval ovce skvělých fanoušků. Třiadvacetiletý útočník byl po zásluze vyhlášený nejlepším hráčem vítězů.

Dát hattrick v tak důležitém utkání jistě patří mezi životní zážitky!
Nevím, zda životní, ale určitě se zapíše do mé historie. Sice už mám titul, ale postup z první ligy do extraligy je také něco neskutečného. Těším se na příští sezonu, až budeme bojovat o play-off.


Atmosféra tehdy byla lepší než dnes?
Byla stejná, ale rozdíl je v počtu diváků. Kdyby měla hala větší kapacitu, tak jich určitě přijde ještě víc. Patří jim dík. V základní části jich chodilo osmdesát a dnes se to narvalo plný.

Poslední utkání jste výborně odehráli takticky.
Je to tak. Nebylo to nejideálnější, ale připadalo mi, že Pardubice přijely s tušením, že už to nemohou zvrátit a byly takové odevzdanější. Mají silné první třetiny a ty jsme ustáli. Pak jim většinou docházely síly, a to se potvrdilo. Od druhé třetiny už jsme ovládali výsledkově zápas. Oni jsou dobří na balonku a my jsme hráli dobře takticky, zablokovali jsme hodně střel, což bylo důležité.

Dokázaly však snížit ze 4:0 na 4:2, nebyla  ve vás malička dušička?
Nejprve jsem se bál, aby jim tam náhodou nespadl ještě jeden šťastný gól. To by je vážně dostalo na koně. Ale ustáli jsme to v obraně. Kdyby stav ještě víc stáhli, tak by to bylo trošku jinak.

Dnes jste se v obraně hodně naběhali, bylo to fyzicky hodně náročné?
Na fyzičku to bylo opravdu docela náročné. My ale hrajeme na dvě lajny víceméně celou sezonu, takže jsme na to zvyklí.

Ke konci jste měl na hokejce i čtvrtý gól.
Jsem rád za ty tři, hlavně, že jsme jako tým vyhráli, to je hlavní. Hrajeme za Kladno.

Říkáte tým, v play-off jste jím opravdu byli. Devět zápasů, devět výher. To je neuvěřitelné.
Moc týmů to podle mne nedokázalo. V základní části jsme vyhráli devět utkání za celou sezonu a teď jsme to dokázali během tří čtyř týdnů. Ukázalo se, jak jsme silní. Máme silné osobnosti a dokázali jsme hrát jako tým. Vyústilo to v postup do extraligy.


Hrál jste v pěti převážně pražských klubech.
Do Kladna jsem šel, protože jsem věděl, že tady to má potenciál. Suprové zázemí, suproví lidi v týmu. Teď se to jen potvrdilo. Jsem tady na přestup a plánuji zůstat. Doufám, že tady zažiji ještě několik play-off v extralize.

Moderátor upozorňoval vaše partnerky, aby si vás dobře prohlédli, poněvadž vás nejspíš týden neuvidí. Budu oslavy opravdu velké?
Je to možné. Máme sice zajištěné ubytování a nevím, zda ho při dnešní párty vůbec někdo využije (smích).