V utkání, které podle očekávání nenabídlo skvostnou podívanou, byl zásadní rozdíl v hraní a bránění přesilovek. Vary je hrály výborně, Pohl proměnil tři.

První si najel mezi kruhy a brzy po Kuchlerově přesilovkové dorážce vyrovnal. Na začátku v této sezoně už osudového třetího dějství smolař Lukáč, jenž zahodil v utkání dvě tutovky, šel pykat. Pohl si počkal u tyčky na odražený nahozený kotouč a v pohodě zavěsil.

To byl trochu šťastný gól, ale u třetího ho skvěle našel po kladenské chybě, kdy dva hráči neúspěšně atakovali v oslabení beka na modré, Zaťovič a Pohl dával do prázdné. Na led padaly čepice. Rytíře pak dorazil v power-play Balán.

Hlasy trenérů:

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to bylo velice důležité utkání. V první třetině nám to trochu svazovalo nohy a ruce. Měli jsme horší pohyb. Kladno hrálo lépe a šlo do vedení. Nám se ale podařilo v následující přesilovce vyrovnat. Od poloviny utkání jsme bruslili lépe a hra se vyrovnala. Ve třetí třetině měli hosté jasnou šanci, ale to dokázal zlikvidovat Tomáš Závorka. Výborně jsme sehráli přesilovky, dali v nich tři branky a jsme moc rádi, že bereme tři body.

Josef Zajíc (Rytíři Kladno): Pro obě strany to bylo velice důležité utkání. Dvě třetiny můžeme hodnotit kladně. Tu třetí už nikoliv. Diky vyloučení nám domácí utekli a rozhodli o vítězství. V naší situaci je ztráta bodů hodně nešťastná. Nám se stále nedaří udržet stejnou výkonnost ve třech třetinách. Střelecky se trápíme a nejsme schopni soupeře přetlačit.

Karlovy Vary – Kladno 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Pohl (Balán, Bičánek), 43. Pohl (Zaťovič, Balán), 47. Pohl (Zaťovič, Balán), 60. Balán (Pohl) – 3. Kuchler (Havlíček). Rozhodčí: Jeřábek, Polák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. Diváci: 3771.

Karlovy Vary: Závorka – Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši – Pohl, Balán, Zaťovič – Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý – Zucker, Roman Vlach, Kytnár – M. Látal, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Kladno: Chábera – T. Kaberle, David Růžička, L. Procházka, Doudera, Jankovič, P. Hořava, Gutwald – Tenkrát, Dragoun, M. Hořava – Bílek, Havlíček, Kuchler – Eberle, Lukáč, Bajaruns – Machač, Strnad. Trenéři: Čelanský, Zajíc a Neliba.