Jihlavská Dukla se v posledních letech stala nejčastějším protivníkem hokejového Kladna. Za poslední tři roky se oba celky utkaly kromě zápasů základní části i dvakrát v play off WSM ligy a pokaždé byla úspěšnější Dukla, vždy v sedmém utkání.

Kdysi slavný klub z Vysočiny vévodil také prvním duelu baráže, který vyhrál po zásluze jasně 4:0. rytíři minulé úterý tvrdě platili daň nováčka baráže, navíc jim chyběla řada opor.

V pátek to bude vyrovnanější, to ukazuje i nedávná historie. Dukla od sezony 2014/15 hrála na kladenském ČEZ stadionu celkem 12 zápasů a vyhrála jen tři. Ale pozor – dva z toho byly v play off!

Nezapomenutelné věci?

Třeba loňská bitka Grattona s Bilčíkem. Nebo únik Petra Tona také z minulé sezony, který duel rozhodl. Nebo také našlapaný stadion při retro zápase v roce 2014. O rok později zase výhra Kladna v prodloužení, kterou zařídil po akci Hlaváče David Stach, dnes plzeňská opora, která však rytířům popřála na úvod baráže hodně štěstí na instagramu.

Stach se tehdy trefil v přesilovce, které jsou zatím největší slabinou Kladna v aktuální baráži, ale vlastně v celé sezoně. Zatím využilo jedinou z osmnácti, Dukla tři ze stejného počtu (jednu ale pět na tři). Co je horší, že Rytíři inkasovali i při vlastní přesilovce a ještě hodně důležitý gól od varského Kohouta. Hra v oslabení, v té mezi pátečními soky není téměř rozdíl.

Jihlava zatím baráži vládne a bude to asi nejtěžší možný soupeř. Na druhou stranu její výhra v Litvínově Kladnu pomohla, na druhé Chemiky má stále jen tříbodovou ztrátu. Před nedělním duelem právě na ledě Severočechů by tak potřebovalo v pátek večer zabrat.