Severočeši před sezonou  vhodně doplnili svůj kádr, a to především o brazilského brankáře Tiaga, kanonýry Portugalce Ferreiru (10) a Limu (12) či Brazilce Costu (13).  Hvězdami týmu jsou i naši reprezentanti Sláma a Novotný.

Jako jediní dokázali v probíhající sezoně sebrat všechny body mistrovské Chrudimi, což samo o sobě značí jejich sílu. Kladno naposledy právě úřadujícímu mistrovi  doma podlehlo 0:3.

První vzájemný duel ze začátku sezony vyhráli Vlci 5:1. Satani ale dlouho vzdorovali. Poločas byl 1:1 a čtyři góly obdrželi Kladenští až v závěrečných deseti minutách!

„Poslední tři branky jsme ale dostali v naší power-play. Předtím jsme neproměnili  desetimetrový kop a nevyužili jeden nájezd!" zavzpomínal trenér Petr Hlaváč a dodal, že dnes jsou Teplice ještě lepší než tehdy, přičemž kvalitnější je i jeho tým. „Myslím, že to bude zajímavé utkání," uvedl.

Kladno do něj půjde určitě s jinou taktikou než proti Chrudimi. Vycházet bude z bleskového přechodu do útoku, který mají Severočeši perfektně zvládnutý.

Na technického protivníka by měl platit důraz, jenž Stanům není cizí. Diváci tak mohou být svědky tradičních scén temperamentních,  všemusedivících jižanů.   

Domácí se  ale budou muset obejít bez vykartovaného kapitána Junka.