Jaké jsou vaše pocity po premiéře v áčku?

Bylo to skvělé. Nic takového jsem nečekal a kluci mi hodně pomohli.

Zrodil se váš start tedy narychlo?

Včera na tréninku mi pan Kregl říkal, že bych měl nastoupit. Takže už od včera jsem se těšil.

Jste relativně drobný. Jak vám to sedělo mezi muži?

Přeci jen je to s mými parametry o něco složitější. Ale už odmalička jsem naučený, že musím hrát hlavně hlavou. Vždycky jsem býval mezi těmi nejmenšími. Akorát u těch chlapů to ještě více vyniklo.

Nebylo to horší ještě o to, že v Kladně je malé hřiště?

Na Kladně hraji už čtyři roky, tak jsem si na to zvykl. Ale ten skok byl obrovský.

Ve druhé třetině jste mohl přidat i gól. Co tam chybělo?

No byla tam moje ležérnost (směje se). Příště to musím zakončit pod víko. Tam by to brankář nechytil.

Poslední dva ročníky v dorostu jste na obránce předvedl bodové hody. Čím to bylo?

Rád útočím. Vždycky jsme měli dobrou partu, takže kluci mi pomáhali dělat body a naopak já se jim také snažil nahrávat. Padalo mi to tam hezky poslední dvě sezony.

Předpokládám, že vzhledem vaše hlavní ambice pro letošní sezonou ještě mezi muži nejsou…

Těší mě, že teď můžu trénovat s áčkem, když mi to povolí trenéři. Ale to hlavní je, abych se letos stabilně prosadil v juniorce. A také přidat reprezentační starty. A pokud by se mi povedlo třeba i nakouknout do áčka, tak by to bylo skvělé.

A co by vás mohlo letos čekat s reprezentací?

Ačkoliv je mi stále šestnáct, tak jsem jako ročník 2003 padl do sedmnáctky. A ta má pouze neoficiální mistrovství v Kanadě. Tam bych se moc rád podíval.

Kladno nastřílelo Slavii šest gólů

Na kladenské poměry rekordní návštěva 1600 diváků viděla včerejší první přípravu hokejového Kladna proti Slavii. Rytíři v sestavě s Jaromírem Jágrem a posilou ze Slovenska Martinem Réwayem přehráli pražskou Slavii 6:4. Kladeňáci vstoupili do zápasu velmi dobře a dvakrát se dostali do třígólového vedení. Kdo by si však myslel, že se bude jednat o jednoznačnou bitvu, ten by se mýlil. Sešívaní na začátku třetího dějství srovnali a až branka Ondřeje Bláhy obrátila výsledek na stranu Kladna. Vedle Ondřeje Bláhy se dvakrát prosadil jeho bratr Štěpán a zbylé branky přidali Daniel Kružík, Adam Kalaj a Jakub Hajný.

Kladno – Slavia 6:4 (1:0, 3:3, 2:1). Branky: 16. Kružík (Veber), 23. Š. Bláha (Hajný), 29. Kalaj (Bernat), 37. Š. Bláha (Kalaj), 47. O. Bláha (Filip, M. Bláha), 60. Hajný – 36. Ryzák (Barák), 39. Martínek (Šteiner), 40. Šmerha, 45.Brož (Šagát).

Jan Šejhl