Děčín byl vysokým favoritem, ale jeho odchovanec Sýkora brzy připomněl, že jeho čtyři středeční góly do sítě Klatov nebyly náhodné. Obral beka a sólíčko vyřešil dokonale - 0:1. Druhý gól přidal Patyk, nicméně velkou zásluhu na něm má obránce Zich, který mu v přesilovce pět na tři parádně nahrál. Na 0:3 zvyšoval aktuálně nejlepší řisutský kanonýr Routa, ale komplikace přišla dvacet vteřin před první sirénou. To mazák Trávníček snížil a jeho tým pak Řisuty mačkal jako citron.

Ve druhé části jim dal čtyři góly a vypadalo to na jasnou záležitost. Ale za stavu 6:3 se povedla krásná akce opět Routovi, který z pravého křídla projel bleskem na levé a dal sedmý gól v sedmém zápase za Řisuty. Jeho tým ožil, zkusil i power-play, ale tu potrestali domácí sedmou brankou.

V divizním derby mezi Kladnem a Slaným se body dělily po remíze 2:2.
Gól nedali, ale posily představili Slaňáci docela zajímavé

Jeden jejich gól dávala persona zajímavá pro Kladeňáky, střelec David Tůma. Ten v minulosti odehrál dvě sezony za Rytíře a v první lize patřil k jejich nejlepším hráčům.

HC Děčín – HC Řisuty 7:4 (1:3, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Trávníček (Černý, Volráb), 25. T. Nezbeda (Charvát, Černý), 30. Černý (T. Nezbeda), 31. Trávníček (Pšenička), 38. D. Tůma (Charvát, Černý), 52. J. Tůma (Brož), 59. Pšenička (Trávníček, Volráb) – 9. Sýkora, 11. Patyk (Zich, Bílek), 12. Routa (Janda, Potěchin), 56. Routa (Pejchal, Řepka). Rozhodčí: Glanc – Toman, Motl. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2.  Diváci: 412.