Byl zápas s Izraelem malinkým testem, jak na tom jste?

Tenhle zápas měl jiný účel a splnil ho. Padlo hodně gólů a byly tam pohledné akce, hlavně od budějovické lajny. Je vidět, že spolu hrají delší čas a jsou zvyklí. Ale test, to ne, teď se převléknu a půjdu trénovat s dorostem.

A blíží se už nějaká zápasová příprava?
Zatím jsem jen trénoval, ale příští týden možná zamířím do Letňan, kde se scházejí k zápasům bývalí hráči. A přemýšlíme, že si s Jirkou Burgerem a Petrem Tenkrátem zahrajeme společně jeden zápas v nižší soutěži. Chtěli jsme za Pézetku, protože jsme tam všichni vyrostli, ale prý je tam věkové omezení do 26 let, takže tam nemůžeme (smích). Aktuálně to vypadá na Slaný.

Takže výkonnost a zdravotní stav po operaci ruky otestujete v krajské soutěži?
To asi úplně ne, ale přece jenom uvidím, jak na tom ruka při zápasové zátěži bude. Dostat se do nějakého zápasového tempa bývá po dlouhé pauze vždycky trochu problém. Ale pamatuji si z Komety, že jsem tam jednou nastupoval do sezony až po Novém roce, byl to venkovní zápas, a trvalo to zhruba jen pět utkání, a bylo to dobré. Každopádně pokud budu hrát, tak musím být stoprocentně přesvědčený, že mohu být pro mužstvo přínosem. A ne si jen prodlužovat profesionální kariéru.

Jak se v tréninku cítíte?
Plastika dopadla dobře, všechno drží, dobré vyhlídky mám i od doktorů. Ale ta zátěž musí být delší, je to moje stěžejní ruka. Nerad bych někde podepsal smlouvu a po třech zápasech nevyhlašoval konec. V zápřahu jsem čtvrtý týden, i když minulý jsem vynechal kvůli svalové únavě. To je ale vždycky tak. Jedu po zranění od pondělka do soboty dvakrát denně a tělo to neutáhne.

Už někdo projevil o vaše služby na vrchol sezony zájem?
Všichni vědí, že se budu rozhodovat v půlce prosince a že pro mě přicházejí v úvahu vlastně jenom dva kluby. Jedním je Sparta, a ta jde jinou cestou, je mi 44, čili to nepřipadá v úvahu. A druhou je Kladno. Já zaregistroval i jiný zájem, ale můj agent Jirka Hamal to odmítal, protože já už jinde hrát nebudu. Takže uvidíme, ale ještě mi dejte nějaký čas.