Čerti opět hrají extraligu, tak jako v minulých sezonách. Pokaždé postoupili do play-off, ale na nejcennější trofej nikdy nedosáhli. Přece jen měli vždycky těžké soupeře, kteří se na inline specializují, zatímco sestavu Čertů dává Kameš dohromady zejména z hokejistů.

Letošek nebude výjimkou. Měli by přibýt dva borci, a to Kladeňák Jan Rudovský, který hrál poslední roky za Beroun, a možná také Michal Bezouška ze Slavie. O jeho příchodu se jedná.

„Jinak máme stará známá a prověřená jména," říká Kameš, který se těší na Ladislava Vlčka, Michala Petráka, Jakuba Strnada, Martina Kehara, svého syna Vladimíra, Tomáše Redlicha, Aleše Jiříka a další.

Největší hvězdy ale bude zpočátku jistě postrádat, Tomáš Plekanec a Jiří Sekáč zamíří s největší pravděpodobností na MS hokejistů do Ruska. „S tím už musíme kalkulovat dopředu. Zatím jsem ale nemluvil ani s Honzou Piskáčkem, jehož Spartu čeká finále extraligy," dodal Kameš.

Tým nepovede vždycky on, střídat se bude s Ladislavem Vlčkem. Tenhle kdysi hodně talentovaný hokejista a mistr světa juniorů se inline naučil skvěle v jeho baště, Berouně. Hrál mnohokrát na MS, patřil k nejlepším českým inlinistům. Teď Kamešovi vypomáhá u Čertů i s trenéřinou, protože klub má také juniorský tým.

„Budeme se střídat, ale když někam pojedou junioři, budu s nimi spíš já, abych si je kočíroval," říká Kameš, který mladíky většinou vede po celý rok v hokejové juniorce PZ.

Dodává, že inline hokej je podle něj pro hokejisty výborným letním doplňkem přípravy. Zlepší při něm hlavně techniku hole a držení puku.

„A třeba beci se mnohem víc zlepší při rozehrávce. Vždyť v hokeji už konstruktivní obránci pomalu vymřeli. Kdysi jsme se od Kanaďanů naučili největší pitomost, házet puky jenom po mantinelu. Oni od toho však upustili a teď celému světu uplavali o parník. V inlinu je víc času a obránci musí rozehrávat přesně," doplnil Vladimír Kameš.

A povede se letos Čertům konečně dosáhnout na mistrovský grál? „Mezi favority patřit nebudeme, ale zase se o to pokusíme, to je jasné. Hlavní je, že to kluky baví," dodala dobrá duše kladenského hokeje.