Domácí jsou favoritem, avšak při jejich bilanci obdržených branek v posledních třech zápasech není na místě tvrdit, že borci ze severu Moravy jsou jasnými outsidery. Kladenští totiž obdrželi osmnáct gólů - přesně šest na zápas!

Obránce David Růžička uznal, že dozadu to je bída. „Hrajeme jinak než na začátku sezony. Tam se víc bojovalo a teď se na obranu kašle, když dáváme pět šest gólů," zlobil se sedmadvacetiletý zadák.

„Defenziva začíná od útočníků. Vzájemně si vůbec nepomáháme, neposloucháme pokyny trenérů a proto nám to tam hodně padá," dodal s tím, že s takovým hokejem by v play-off nebo případné baráži o extraligu nemohli uspět.

Rytíři dostali ze zmíněných osmnácti gólů sedm v oslabení a tři dokonce ve vlastní přesilovce! „To jen potvrzuje, že jsme odstoupili od své hry," řekl autor pěti branek a patnácti asistencí.

Do utkání v Budějovicích (7:9) bylo Kladno pomalu nejlépe bránícím celkem. Teď je pouhé dva góly od stovky inkasovaných.

Před soubojem se Šumperkem měli hráči při trénincích možnost vidět jak funguje nová kostka, která bude divákům nabízet mimo jiné i opakování zajímavých situací.

„Doufám, že na ni koukat nebudeme, abychom nezaspali začátek utkání a neprohráli i se Šumperkem," řekl Růžička. Po porážce v Ústí, ke vedli už 4:0, prý pocítili na tréninku Rytíři nelibost trenérů.

Krize potká v sezoně každý tým. „Snad je dobře, že nás to potkalo teď než v únoru nebo březnu, kdy se bude sezona lámat," uvedl hokejista, který na štědrý večer navštívil společně se spoluhráči Čurdou, Gutwaldem a Redlichem půlnoční mši.