PŘIJEDE HAVÍŘOV

Kladno hostí od 16.00 hodin Havířov, který se po slibném začátku propadl až na předposlední příčku prvoligové tabulky. První duel ve Slezsku prohráli Rytíři 1:2.

Trenérské trio Patera, Kaberle, Kopecký může počítat s dvěma navrátilci. Prvním je Martin Kehar, jenž se vzhledem k dostatku obránců možná bude rozehrávat v Řisutech. Tato možnost přicházela v úvahu i v případě Tomáše Redlicha. Trenéři však mají menší potíže se složením čtyř útoků, tudíž velký pracant zřejmě nastoupí ve čtvrté řadě s Havlůjem a Cetkovským. Po prodělané operaci ramene by to bylo poprvé v sezoně.

„Od doktorů jsem dostal svolení, takže se moc těším," řekl mladý forvard, který je díky svému výbornému pohybu a bruslení hodně platný do oslabení.

„Natrénováno mám, zápas je ale něco jiného, takže uvidíme. Myslím, že do tří, pěti utkání se do toho úplně dostanu," uvedl třiadvacetiletý Redlich.

BULDOCI JDOU NA KOBRU
Řisuty nastoupí o hodinu později ve Slaném proti o tři body chudší pražské Kobře. V malém derby by měli být favority, tuto roli ale asistent Martin Kašák odmítá.

„Tabulkově ano, ale jinak je soutěž strašně vyrovnaná, o čemž svědčí naše porážka s posledním Děčínem. Kobra měla už loni postupové ambice a letos to asi nebude jiné," řekl bývalý bek Řisut, pro kterého to bude první utkání, v němž povede svůj tým proti klubu, kde s hokejem začínal, coby trenér.

V létě usedl na střídačku s Martinem Procházkou a pro oba je to premiéra, s níž mohou být zatím spokojení.

„Ze začátku to bylo dobré, současná hra se mi ale moc nelíbí," potvrdil Procházkova slova po středeční výhře nad Klatovy s tím, že je sice důležité, že bodují, ideální by však bylo, pokud by tomu tak bylo po pěkné hře