Asistent trenéra Jiří Kopecký očekává, že se soupeř  ukáže v jiném světle.  „Zvedli se, vyhráli pár zápasů a určitě hrají úpornější obranu než dřív," uvedl.

Pro Středočechy bude soupeřova defenziva tvrdým oříškem, protože jejich momentální ofenziva není v optimálním rozpoložení.

Kladno odcestovalo na sever Moravy už ve čtvrtek. Jelo bez Jaromíra Jágra,  který se po utkání s Brnem rozhodl zůstat na Moravě a v Kravařích se v Buly areně kouče národního týmu Aloise Hadamczika individuálně připravoval  na páteční zápas. Právě v Kravařích celý tým trénoval a také zde přespal.

Trenéři Kladna stále nemohou počítat se zraněnými útočníky  Tlustým (Vítkovicím dal tři góly), Dragounem, Obdržálkem a Valským, přičemž první tři by se měli připojit k týmu po reprezentační přestávce. Na  Moravu tak odjel i junior Strnad, jenž nahradil svého vrstevníka Redlicha. Na vítkovické straně zřejmě nenaskočí do utkání zraněný útočník Ujčík, hrát ale bude obránce Polák.

Zápas ve Vítkovicích je beznadějně vyprodán, lístky k stání zmizely za tři čtvrtě hodiny.  K sezení jsou vyprodané už dva měsíce.

„Čeká nás hodně atraktivní zápas. Musíme se na něj hodně dobře připravit. Věřím, že všichni uděláme všechno pro to, aby tři body zůstaly doma," burcuje spoluhráče na klubovém webu  Rudolf Huna, který v posledním vzájemném utkání jako jediný z Vítkovic na ledě Kladna skóroval.