"Úspěšná kolaudace je důležitý krok k tomu, abychom 16. září začali extraligu zase doma. Hotovo však ještě nemáme. Na stadionu se bude i během září a října pracovat na několika místech, která ovšem nenaruší fungování stadionu ve smyslu organizace zápasů a tréninků," vysvětlil mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl, že stále ještě schází hodně dodělávek, ale hrát a trénovat se na ČEZ stadionu v Kladně bude brzy dát.

Kladenští Rytíři však pořád nemají doplněnou soupisku a hlavně v útoku ční pořádná díra. V úterý navíc vynechala zápas i hlavní hvězda výběru Tomáš Plekanec, mimo zůstává také Jaromír Pytlík (údajně je to zranění na delší dobu) a trenéři Vejvoda, Mach a Burger museli vzít juniory Kočku s Vimmerem.

Příprava: Rytíři Kladno - HC Slavia Praha, hráno 30. srpna 2022 v Mělníku.
Video: Jágr v Mělníku, plný zimák viděl porážku Rytířů. Jaká vládla atmosféra?

Dvě první branky Rytířů trefil důrazný Matěj Beran, úvodní po krásné akci Kubíka značila vedení 1:0, druhá vyrovnání na 2:2. Ale kladenská obrana neměla den, beci i gólman Bow často doslova namazali slávistům na snadné zakončení a sešívají s kvalitními centry Růžičkou či ex-kladenským Knotkem otočili na 2:4. Nahození Slováčka a jeho první gól v kladenském dresu sice přinesly naději, ale ve zbytku duelu už modří gólmana Pittra nepřekonali, když s koncovku sami pokazili vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě.

Nicméně na soupisce zatím příliš mnoho hráčů rozhodně nemají…

Ještě jednu perličku ze zápasu: všichni trenéři si jako hráči zahráli za Kladno, jak domácí triumvirát Vejvoda, Mach, Burger, tak hostující dvojka Veber (ten nastoupil proti synovi) - Kolařík.

Vítěz turnaje Páňa Cup 2022, tým HBC Kladno. Bojovali jsme pro tebe Martine Panenko!
Kladno ovládlo skvěle obsazený Páňa Cup, národní tým Švýcarů měl smůlu

A co na zápas říkali? Pavel Kolařík mínil, že první třetina se jeho týmu moc nepovedla, možná se prý hráči Kladna trošku báli. "I tak jsme měli šance, ale víc od druhé třetiny, kdy jsme se v pohybu zlepšili a občas soupeře i přebruslili. Navíc jsme začali dávat góly, ale ve třetí třetině jsme zápas zbytečně zdramatizovali a bylo z toho drama," řekl asistent sešívaných.

Domácí Miroslav Mach přiznal, že se Kladnu zápas nepovedl. "Dvě třetiny nám scházel pohyb, ani jsme se nedostávali do šancí po našich akcích. Navíc jsme dostávali branky po zbytečných chybách, takhle nemůžeme pokračovat," zlobil se Mach a dodal: "Musíme začít jinak, s urputným hokejem, srážet se, vyhrávat osobní souboje. Tím to půjde nahoru."

Rytíři Kladno – Slavia Praha 3:4 (0:0, 2:3, 1:1).

Branky a nahrávky: 27. Beran (Kubík), 33. Beran, 52. Slováček (Indrák, Beran) – 29. Brož, 31. Všetečka, 39. Růžička, 46. Závora (Barák).

Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Veber – Procházka, Kubík, Bláha, Michnáč, Filip, Melka, Babka, Indrák, Beran, Kočka, Vimmer.

Slavia: Pittr – Szathmáry, Barák, Fiala, Žovinec, Klikorka, Hejda – Simon, Růžička, Závora – Strnad, Knotek, Všetečka – Brož, Kern, Pšenička – Mrňa, Poletín, Havrda.