Hlavní kouč Jindřich Lidický uvedl, že oproti litvínovskému duelu, v kterém vůbec nebránili, byla jejich defenziva mnohem lepší, k čemuž přispěl několika dobrými zákroky i gólman Dominik Stahl, jenž se do brankoviště vrátil po nemoci.

Na druhé straně Rytíři proměňovali šance, přičemž vítězný gól si připsal áčkař Adam Kubík. "Náš výkon byl koncentrovaný, tak jak má být. Bylo dobré, že jsme dali první gól," pochvaloval si Lidický.

Gólmana Pavláta, jenž minulou sobotu vychytal Kadani výhru nad Slavií, překonal dvakrát  Petr Patyk, jednou Pavel Řepka, Michal Kučera a také nejlepší střelec extraligy Křešimir Schildhabel, pro kterého to byl už jedenadvacátý gól sezony.

Třemi asistencemi se blýskl obránce Dominik Havelka, jehož trenéři na výjimku povolali z Řisut.

Oželet však museli  start nejproduktivnějšího hráče soutěže Tomáše Vildumetze, který si na svůj jubilejní padesátý kanadský bod (18+31) musí počkat, dokud nevyleží chřipku. Mimochodem, v Litvínově vstřelil stý gól svého týmu v sezoně.  

Rok zakončí junioři domácími předvánočními souboji s šestou Slavií  (20. 12.) a devátou Spartou (21. 12.). Možná už nastoupí obránci Zelingr a Veber, kteří se den před zápasem se Slavií vrátí ze zámoří, kde jsou s českou U19.

"Uvidíme, jak rychle se dokáží zaklimatizovat," uzavřel Lidický.