Do prvního duelu nastoupí s nejčerstvější posilou, útočníkem Janem Klozem. Jak prozradil asistent Kladna Jiří Kopecký, druhý nejproduktivnější hráč druhé nejvyšší soutěže absolvoval s mužstvem dva tréninky a diváci ho uvidí v útoku s jeho bývalým ústeckým parťákem Davidem Tůmou a kapitánem Jiřím Burgerem.

Do řady k Petrům Tonovi a Tenkrátovi se přestěhuje Patrik Machač, který má na kontě osm gólů, přičemž z toho tři nastřílel středečnímu sokovi.

„Podle statistik to vypadá, že mně Litoměřice vyhovují, jinak bych to ale vyloženě netvrdil," usmál mladý útočník Rytířů s tím, že Severočeši nejspíš budou hrát hodně zezadu a spoléhat na přesilové hry, které režíruje exladenský Jaroslav Kalla.

Probíhající sezonu považuje, co týče jeho samotného, za solidní, i když, jak tvrdí, je vždycky co zlepšovat.

„Cítím se dobře. Jsem hodně vytěžovaný a jsem za to rád," řekl dvaadvacetiletý hokejista, který vítá posílení o zmíněného Kloze. Jelikož začal trénovat i další ofenzivní hráč, Peter Jánský, konkurence v útoku bude velká.

„Dalo se čekat, že posily budou přicházet. Do play off musíme mít široký kádr, jinak by to bylo riziko. Je dobře, že přišel další kvalitní útočník," tvrdil Machač, jenž k osmi gólům přidal ještě devět asistencí.

Úvodní brankou utkání se podílel na sobotní výhře Kladna v těžkém mači v Havířově (2:1), kde to bývá po dlouhých hodinách v autobusu obzvlášť těžké.

„Naštěstí jsme to tam ubránili. Šli jsme tomu naproti a doufám, že nám to pomůže. Řekli jsme si, že tým jako my by neměl třikrát za sebou prohrát," uzavřel bývalý mládežnický reprezentant.