Akce to byla samozřejmě určená hlavně k odreagování před play off, kde se od Kladna čeká úspěch. Za plotnou to s očekáváním tak žhavé nebylo, i když zmíněné trio ukázalo, že mu vařečka se zástěrou cizí nejsou. Prostřeno je navíc oblíbený pořad hokejistů. „Koukáme na něj v televizi a řekli jsme si, že do toho půjdeme mezi sebou také. Vyrazili jsme na společný nákup do Kauflandu, kde jsme měli vymezený rozpočet, aby měl každý stejné podmínky. Nakoupili jsme a pak už se tři dny po sobě jen vařilo a hodnotilo,“ usmívá se útočník Tomáš Guman, hlavní iniciátor akce.

Ten ostatně vařil jako první. „Dělal jsem žampionový krém a jako hlavní chod jsem podával panenku na žampionech s omáčkou z bílého vína a rajčat. Přílohou byly špecle a jako dezert jsem připravil nutelový cheesecake,“ popsal Guman zajímavé menu. Nicméně k bodování nakonec nedošlo, přitom na tohle lidé u obrazovek čekají s největším gustem. „Báli jsme se, že by se manipulovalo, takže jsme jídlo pak jen mezi sebou rozebrali, pokecali jsme a bylo to moc fajn,“ vysvětlil Guman.

Dalším na řadě byl obránce Martin Kehar. Velký bojovník se tentokrát pral hlavně s knedlíkem, zatímco guláš mu vyšel. „Musím přiznat, že domácí knedlík se mi nelíbil. Dokonce bych řekl, že svou tvrdostí spíše připomínal puk,“ smál se Kehar, jenž předloni dostal v baráži pukem do obličeje a krvavé zranění vypadalo až strašidelně. Kdyby dostal svým knedlíkem, bylo by to asi ještě horší… „Proto jsem dělal ještě karlovarský a ten se mi fakt povedl. Recept jsem měl od mého bývalého spoluhráče Ládi Zikmunda, který teď hraje ve Spartě,“ vyprávěl.

S dezertem Martinovi pomáhala jeho přítelkyně. „Dělala geniální větrník na plech. K tomu jsem připravil hrachovou polévku a snažil jsem se i o předkrm. Nicméně zapečené nachos jsem spálil, protože jsem neposlechl přítelkyni, abych už vyndava z pece," smál se Martin Kehar a pochválil oba spoluhráče. „Od obou mi chutnalo, ale paštika, kterou dělal Zajda (Josef Zajíc), ta byla famózní. Překvapilo mě, jaký je kuchař,“ zdůraznil kladenský srdcař.

Jako poslední šel na řadu právě zmíněný obránce Josef Zajíc mladší. Pokud by se výkony hodnotily, zřejmě by minisoutěž podle ohlasů vyhrál. „My si s přítelkyní připravili paštiku jako předkrm, na který navazovala dýňová polévka. Hlavním chodem bylo krevetové rizoto a dezert čokoládový dortík, ale v dietním duchu,“ představil své menu třiadvacetiletý bek.

A jaké menu bude Kladno servírovat v play off? I díky podpoře Kauflandu nakupovalo zboží do svého kádru jen s vysokou kvalitou, má tedy ty nejvyšší ambice.