Že bude hrát druhý tým proti předposlednímu, na to nikdo moc nekouká. Vsetín jako nováček nepředvádí žádné trapné výkony a třeba Ústí vymetl ze svého ledu drsnou rolbou 7:2. Rytíři něco podobného provedli právě svému sobotnímu soupeři v úvodu WSM ligy, kdy ho ve skvělé atmosféře (o kterou se starali i hostující fanoušci) zahlušili debaklem 7:1.

Zápas nabídne několik zajímavostí. Aktuálně nejdéle sloužící Kladeňák ve vsetínském dresu Vojtěch Šilhavý dosud čeká na první gól, ale v pátek 20. října slaví 23. narozeniny a jistě si bude toužit dát příjemný dáreček.

Koneckonců Radim Kucharczyk, také bývalý borec Kladna, je na tom podobně, ale ten bude slavit až ve středu a bude mu o dost víc – 38.

Ještě jeden starší hráč ale na vsetínské soupisce figuruje, a také je z Kladna. V tomto týdnu tam podepsal kontrakt devětatřicetiletý Pavel Skrbek, o kterého stáli i Rytíři, ovšem neúspěšně. Skrbek si tak – pokud nastoupí - zahraje proti svému strýci, trenéru Miloši Hořavovi i bratranci Petrovi, který mimochodem chytil asi nejlepší formu za dobu, kdy v Kladně hrál.

Tribuny dost možná hlučně přivítají i Pavla Pateru. Kladenský GM, který mužstvo koučuje s Hořavou, si udělal na Valašsku skvělé jméno při angažmá na přelomu tisíciletí. A získal tu svůj jediný český titul.

Z kladenské soupisky může být duel zajímavý třeba pro obránce Petra Štindla, což je odchovanec Vsetína, jenže naposledy proti Frýdku nemohl hrát. Nahradil ho mladičký Václav Veber, syn další někdejší vsetínské legendy Jiřího Vebera. Vašek se narodil právě v čase, kdy jeho táta ve Vsetíně rozdával tvrdé hity i góly. „Já se narodil na Kladně, ale je pravda, že jako mimino jsem tam žil několik let. Bylo by to skvělé si tam zahrát a užít si atmosféru na Lapači, ze které si jako malý kluk nic nepamatuji. Nicméně ještě nevím, zda budu hrát, protože se střídáme s Matyášem Zelingrem a uvidíme, komu dá trenér přednost,“ řekl Veber po duelu s Frýdkem Kladenskému deníku.

Tolik aktérů se speciální motivací? Přičtěte si touhu Vsetíňáků přebojovat venku trochu matné, ale jak někteří z nich sami píší – pořád ještě Jágrovo Kladno. A naopak chuť Rytířů předvést na ledě protivníka, v podstatně hokejovějším prostředí než tomu bylo třeba v Kadani, výkon srovnatelný s domácími duely.

O dobrou zábavu bude v sobotu v podvečer postaráno.