Už mu je sice osmatřicet, ale zatím vždycky Rytířům hodně pomohl, byť ani jednou ze tří pokusů sezonu v Kladně nedokončil a odešel do zahraničí. 

Za Kladno hrál poprvé v sezoně 2011-12, ale jen jedenáct utkání (4+2) a pak dohrál ročník ve švédském Linkopingu. V předminulém ročníku nasbíral v sedmatřiceti utkáních 21 kanadských bodů (10+11), poté ročník dokončil ve švédské Eliteserien ve Växjö.

Podobné to bylo loni. Jen hrál pouze 17 zápasů za Kladno a nasbíral deset bodů (4+6). Poté dohrál sezonu opět ve Växjö Lakers. 

Ani letos podle svých slov do konce sezony v týmu nevydrží, jen mu dočasně pomůže. Žije na Floridě a kvůli rodinným záležitostem se tam vrátí. "Bohužel to tak je a zhruba za měsíc se budu muset vrátit. Jsem v Kladně, protože chci mužstvu pomoct. Bohužel i já jsem se svým dílem podepsal na sestupu. Cítím, že bych měl něco vrátit, tak jsem tady. I když jen dočasně," řekl pro klubový web Rytířů a doplnil, že poprvé nastoupí do zápasu zřejmě v pondělí v Havlíčkově Brodu. "Musím si dát nejdřív čtyři tréninky, protože jsem na bruslích chvilku nestál. Potřebuji si taky trochu zahrát s pukem," doplnil dvojnásobný mistr světa, jehož do Kladna zlákal majitel klubu Jaromír Jágr mladší. 

"Na Jardu jsem se byl podívat v Tampě, kde jsme se bavili po zápase a ještě si potom volali a něco si řekli. Chce to zvednout, aby se Kladno dostalo nahoru, zatím to moc dobré není. Ale neviděl jsem žádný zápas, tak k tomu těžko mohu říci. Pokusíme se to zvednout," dodal Jan Hlaváč.