Rytíři skládají po sestupu z extraligy v podstatě zcela nové mužstvo. Z toho loňského zůstalo minimum borců a ani největší hvězda Jaromír Jágr dosud jasně nepotvrdila, zda bude dál v kariéře pokračovat.

Více se aktuálně s manažerem a trenérem Davidem Čermákem soustředí na doplnění kádru. Zatím se jim povedlo posílení brankoviště, kam angažovali výtečného slovenského brankáře Andreje Košarišťana a spolu s Adamem Brízgalou budou mít hodně silnou dvojku.

V útoku získali Rytíři hráče se zajímavou minulostí, ale většinou prvoligovou. Marek Račuk patřil v Prostějově mezi špičkové hráče druhé nejvyšší soutěže, Michal Guman či Nikolas Hlava by také měli přinést dostatek kanadských bodů. A urostlý navrátilec Tomáš Pitule přinese důraz před brankou i výbornou buly.

Spekuluje se také o příchodu někdejší extraligové hvězdy Rostislava Marosze či Petra Vampoly, v tom případě už by soupiska Rytířů byla v útočných řadách skutečně kvalitní.

Jiné je to v zadních řadách, kam by Jágr podle předešlých vyjádření chtěl přivést zámořské hráče. Zatím však vypomohli v zahraničí působící domácí odchovanci David Růžička a Michal Gutwald a dorazil také  zmíněný Rus Vselovod Sorokin, šestadvacetiletý borec, který má dost zkušeností ze Spartaku Moskva, ale také z nižší ruské VHL. Tam ho vedení Spartaku pravidelně posílalo. Loni hrál v Taškentu a zatím je v Kladně na testech.

Představit by se mohl už v pátečním prvním duelu Kladna, které odehraje tým doma za přísných hygienických opatření proti Ústí nad Labem (17:30). Představí tam už nové dresy, s nimiž vstoupí do letního Generali Česká Cupu.

„Chtěli jsme dresy představit na nějaké akci s fanoušky. Nejsou však Dny města Kladna a začíná Generali Česká Cup, kde už musíme hrát v nové ligové sadě. Proto bylo jedinou vhodnou příležitostí první přátelské utkání na domácím ledě. Nové dresy naším příznivcům poprvé ukážeme v přestávce po první třetině na ledové ploše,“ řekl mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl.

Vstupenky na páteční utkání jsou v prodeji od pondělka, hygienická opatření najdete na webových stránkách klubu rytirikladno.cz.

Eliška Staňková
Staňková mění techniku. Nejlepší odměnou bude výkon začínající šestkou, říká
Příprava SK Rakovník (ve žlutém) - SK Kladno 2:0. Premiéru měl na domácí lavičce trenér Martin Pulpit
Pulpitovu vítěznou premiéru řídil proti Kladnu Červený