Jágr se těšil na první puk v úvodní přesilovce, převzal ho čelem k mantinelu, když se k němu dostal rozjetý Sikora a hodně důrazně ho atakoval. Jaromír se navíc sklonil a při pádu se uhodil tváři do hrany mantinelu.

Zůstal nehybně ležet, hráči rychle volali doktora, dokonce i nosítka, tak vážně vše vypadalo.

„Strašně mě to mrzí, ale ještě se na to musím podívat. Z mého pohledu udělal kličku do mě a nevím, jestli mu podjely nohy nebo co, ale padal strašně lehce,“ kroutil hlavou Marek Sikora a s tím, že netuší, jak vše vypadalo z tribuny. „Každopádně doufám, že bude v pořádku,“ zadoufal.

Hned mu bylo jasné, že složil slavného Jágra, toho se ale nelekl. Spíš se bál, aby protivník v pořádku vstal a odjel po svých, což se po pár minutách stalo. „Mě by to mrzelo u každého hráče. Sám jsem si se zraněními užil dost, dokonce nedávno. Žádné zranění do hokeje nepatří, navíc jsem nevěděl, co mu je, což je také nepříjemné,“ měla jasno havířovská opora.

Jaromír Jágr v krvi opouští ledovou plochu kladenského ČEZ stadionu
Jágr v krvi, hrozí mu otřes mozku?



Přijela spousta lidí z Prahy, dokonce i Litvínova. Samozřejmě na Jágra, ale měli smůlu, legenda už nenastoupila. Pět tisíc diváků tak dávalo Sikorovi co proto. „Jasně, je to jejich právo, je to hvězda jejich týmu. Beru to,“ uznal Sikora, jehož tým nakonec hodně vyhecovaný mač prohrál 1:3. „Vyhecované to bylo, ale asi ne kvůli Jágrovi. Nám jde o hodně, Kladnu asi také.“

Omluvu si ale Sikora teprve rozmyslí. I na kladenském stadionu panovaly rozporuplné názory. Jeden tvrdil: jasný faul, druhý se havířovského forvarda zastával. „Já Jardu neznám, takže osobně se asi omlouvat nebudu. Jestli se to vůbec dělá, vždyť mě zlomili obratel a také se mi nikdo neomluvil. Jarda je natolik zkušený hráč, že ví, že se to občas v hokeji stane. Věřím ale , že bude brzy fit,“ dodal Marek Sikora.

„Všichni viděli, že Jaromír dostal úder do hlavy. A myslím, že ten zákrok ještě média hodně rozeberou. Zda to by nebo nebyl faul, to je po zápase zbytečné hodnotit,“ řekl Deníku tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

I on potvrdil tržnou ránu v Jágrově obličeji, kterou spravil jeden steh. „Každopádně byl otřesený a v zápase pokračovat nemohl. Měl ale kvalitní péči klubového lékaře Petra Fulína,“ dodal Heral s tím, že o Jágrově cestě do nemocnice na vyloučení případného otřesu mozku neví. „Bohužel, zápas pokračoval a my se mu museli věnovat.“

WSM liga: Kladno - Havířov, Tomáš Redlich slaví krásný a vítězný gól.
Kladno i bez zraněného Jágra zvládlo Havířov