V dalším kole krajského přeboru ledního hokeje přivítali rakovničtí hokejisté na svém kluzišti nevyzpytatelný celek UHK Lev Slaný, kde působí řada extraligových hráčů. Nejčerstvější posilou zde je exkladenský Josef Zajíc.

Do utkání daleko lépe vstoupili hráči Slaného, kteří si hned v úvodu utkání vytvořili několik brankových příležitostí. Domácí gólman Krása ale čaroval. Rakovničtí byli hrou hostujícího celku zaskočeni, ale byli to oni, kdo šel jako první do vedení. Po několika neproměněných šancí hostí udeřilo na druhé straně. Ve čtrnácté minutě Kotál přesnou přihrávkou vybídl Karla, jenž propálil hostujícího brankáře – 1:0.

Druhá třetina byla ze strany rakovnického mužstva velice vydařená. Domácí se hnali daleko více do třetiny hostů. To se jim také vyplatilo. Již ve čtvrté minutě přesnou přihrávkou našel Douda Vobra, který nedal slánskému brankáři šanci – 2:0. V zápětí chyboval v rozehrávce domácí Brejník, který tak vybídl k sólu slánského útočníka – 2:1. O dvě minuty později dokázal Rakovník na inkasovanou branku odpověď. Trio Karel, Pištěk, Kotál předvedlo pohlednou akci na jeden dotek, když posledně jmenovaný vsítil čtvrtou branku – 4:1.

Do posledního dějství vstoupili domácí nešťastně. Banič zbytečně ztratil kotouč ve vlastní třetině a hosté opět hrubou chybu potrestali – 4:2. V tu chvíli si řada diváků myslela, že se hostující celek nadechne k náporu. Naštěstí rakovničtí hokejisté záhy dokázali odpovědět. V čase 58:08 přihrál Vobr zcela osamocenému Ságnerovi, který švihem pod břevno nedal sebemenší šanci na úspěch slánskému brankáři – 5:2.

Domácí následně kontrolovali vývoj utkání, byli lepším celkem. Minutu před koncem utkání mohl vedení svého týmu navýšit Rambousek, ale nedal.