Úvod zápasu vypadal hodně aktivně…

Bylo to nahoru dolů. Říkali jsme si, že po nich půjdeme a vycházelo nám to. Stáli v pěti na modré a my to nahazovali.

Po semifinále jsme se spolu bavili, že funguje důraz před bránou. Co se změnilo, že se vám nedaří skórovat?

To bych taky rád věděl. Ale to je přesně ono. Nechodíme před bránu a ty góly prostě nedáváme. Do šancí se dostáváme, máme tam střely, ale nechodíme na dorážku. Pardubice z předbrankového prostoru daly dva tři góly. My tam nejsme. Říkali jsme si to, ale prostě to neplníme. Musíme něco změnit. Přitom se tam snažíme chodit, ale nějak nám to nelepí. Máme špatné načasování. Když jsme před bránou, nevystřelíme. A pak naopak, když děláme rotaci a u brány nejsme, tak vystřelíme. Při sérii s Jihlavou nám to fungovalo, ale teď nám to chybí. Na druhou stranu jsme tak špatně nehráli. Byli jsme vyrovnaný soupeř a ten výsledek tomu neodpovídá. Takovým způsobem nás nepřehrávali. Jen jsme nedávali šance. V tom nás opravdu vyškolili.

Přitom sám jste trefil tyčku…

V přesilovce po nahrávce Patrika Machače jsem trefil tyč. Asi máme i nějakou smůlu. V Chomutově dál Krůža tyčku, proti Pardubicím já. Třeba to v úterý prolomíme a začne nám to tam padat. Musíme tomu jít naproti a pak přijde i štěstí.

Rozdíl asi předvedené hře neodpovídal, že?

Tlačili jsme za každou cenu dopředu. Zuby nehty jsme se tlačili dopředu, prostřelit brankáře, dát gól. A Pardubice jezdily do protiútoků a proměňovaly je. Pak jsem se taky nechal zbytečně vyloučit do tří a moje vyloučení taky potrestaly. S tím už se nedá nic dělat. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na Budějovice.

Dá se nějak popsat rozdíl oproti prvoligovým zápasům?

Moc jiné to není. Ty extraligové týmy jsou chytřejší. Je to vidět hlavně v přesilovkách. V pohodě si zavezou puk, nahrají si, uvolní se. My bruslíme, napadáme, ale je to prostě o tom jednom gólu. Myslím, že i dál bude rozhodovat, kdo první branku. Kdybychom se trefili první, věřím, že bychom to uhráli. První branka by nás zvedla.

Mohla svou roli hrát i nervozita?

Nervózní jsme byli první zápas. Proti Pardubicím možná také, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Je to přeci jen pro všechny stejné. Jestli se chceme dostat do extraligy, tak se musíme hrát naplno a nemůže se koukat, proti komu hrajeme nebo jestli je to v televizi.

Dal by se tedy cíl pro příští zápas popsat slovy „hlavně to zlomit“?

Přesně! Je to o jednom gólu. Jakmile to jednou prostřelíme, vrátíme se k naší hře.

Jan ŠEJHL